Paraclisul Catedralei Mântuirii a donat aparatură medicală spitalelor Curie, Elias şi Grigore Alexandrescu

O acţiune de donare de aparatură medicală destinată spitalelor bucureştene M.S. Curie, Elias şi Grigore Alexandrescu, realizată cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a avut loc ieri, a declarat pentru AGERPRES pr. arhimandrit Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, coordonatorul acţiunii.

Potrivit pr. arhimandrit, Spitalelor Universitar de Urgenţă Elias şi Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” le-au fost donate câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, de ultimă generaţie, în valoare de 15.748 lei bucata.

De asemenea, Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” i-a fost donat un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcţional cu trolley, înlocuitor de plămâni, a spus pr. Ciprian Grădinaru.

Totodată, a fost donat un sistem plasă de titan, de 3.500 euro, lui Stoica Liviu, internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof.dr. Al. Obregia”, care suferă de meningiom frontal stâng operat pentru realizarea reconstrucţiei voletului frontal.

„Facem des astfel de acţiuni cu ajutorul credincioşilor şi al sponsorilor”, a spus preotul, menţionând că tot la spitalul M.S. Curie, Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a donat lapte praf special pentru copii care se nasc cu malformaţii ale aparatului digestiv şi intoleranţe şi scutece pampers fără clor.

Până în prezent au fost făcute donaţii în valoare de aproximativ 60.000 de euro, a mai spus pr. arhimandrit Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: