Comunicat de presă

În perioada 22-23 august, Uniunea Ucrainenilor din România – Filiala Suceava, organizează o serie de manifestări dedicate promovării cântecului, dansului şi folclorului ucrainean, prilejuite şi de sărbătorirea zilei naţionale a Ucrainei. Manifestările vor avea loc în satul Negostina, după următorul program:

Sâmbătă: 22.08.2015, ora 17-17.30, deschiderea festivalului şi prezentarea formaţiilor; de la ora 17,30 până la ora 20 se va organiza o seară culturală, unde se va vorbi despre folclor, muzică şi artă ucraineană; prezentare de carte; minispectacol: muzică corală şi instrumentală.

Duminică: 23.08.2015, între orele 10-13, slujbă religioasă la Parohia „Sf. Dumitru” din satul Negostina; 17-18: parada formaţiilor şi a costumelor; depunere de flori la bustul poetului naţional ucrainean Taras Şevcenko; alocuţiuni ale personalităţilor.

Între orele 18-21 – program artistic susţinut de formaţiile vocale şi formaţiile de dansuri ale ucrainenilor din România şi de invitaţii din Ucraina; program surpriză oferit de trupa „Teatru al focului” din Cercase – Ucraina şi de un grup de copii cazaci.

(Ing. BORESLAW ŞTEFAN PETRAŞUC, preşedinte UUR – Filiala Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: