Promitea dosare de pensionare făcute pe bani şi a ajuns sub control judiciar

Făgăduia că rezolvă dosare de pensionare în schimbul unor atenţii financiare. Este vorba despre o femeie din Suceava faţă de care procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava „au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au instituit măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată”.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în cursul lunii martie a anului trecut, dar şi în perioada iunie – august 2015, „în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale”, inculpata a pretins şi primit în mod direct, de la doi soţi din municipiu, suma de 1.000 de euro în 2014 şi alţi 500 de euro anul acesta, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din Suceava, promiţând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare”.

În cadrul anchetei, pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, au fost derulate şi trei percheziţii domiciliare, din care una la sediul unei persoane juridice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: