La Campionatele naţionale de atletism pentru juniori I

O medalie de aur, două de argint şi una de bronz pentru suceveni

Atleţii suceveni s-au întors de la Campionatul naţional de atletism pentru juniori I, desfăşurat recent la Piteşti, cu patru medalii.

Andrei Gafiţa, de la CSM Suceava, este noul campion de juniori I al României, la proba de 10.000 metri marş, încheiată în 48 minute şi 50 secunde. În palmaresul său se mai află şi titlul de campion naţional la juniori II, obţinut în 2013.

Sportivul antrenat de Radu Mihăescu a reconfirmat la Piteşti calităţile deosebite de mărşăluitor ce l-au adus şi în lotul naţional. La sfârşitul lunii iulie, Andrei a participat cu reprezentanta României la Campionatul European de Atletism pentru juniori I din Suedia şi a stabilit atunci un nou record naţional al probei, încheind cursa al 15-lea, în 42 min. 49 sec şi 57 sutimi.

Tot în acest an, în luna aprilie, sportivul sucevean a obţinut un bronz la Balcaniada pentru juniori I desfăşurată în Turcia, din reprezentativa ţării făcând parte şi un alt mărşăluitor sucevean, Ştefan Mangu.

Gabriela Doroftei, o fondistă din Câmpulung Moldovenesc de doar 16 ani, elevă a antrenoarei Erzilia Ţimpău, a onorat CSM Suceava cu două medalii de argint obţinute la Naţionalele de la Piteşti, la 1500 şi 3000 de metri.

În luna iunie, anul acesta, Gabriela a obţinut medalia de argint la Campionatul European Intercluburi, Liga B, din Slovacia, la 3000 de m, o cursă pe care a condus-o aproape 2000 de m, alergând cot la cot cu senioarele. Câteva zile mai târziu, la Naţionalele de la Bucureşti, atleta de doar 16 ani lua aurul la aceleaşi probe preferate, 1500 şi 3000 de metri.

Bronzul „de Suceava” obţinut la Campionatul naţional de atletism pentru juniori I aparţine lui George Zanfirache, la aruncarea discului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: