Serviciul Antifraudă din DSVSA Suceava a dispus:

Amenzi de peste 77.000 lei şi suspendarea activităţii a două unităţi de procesare a laptelui

Inspectorii Serviciului Antifraudă din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au aplicat, în primele şapte luni ale acestui an, 68 de amenzi, în valoare totală de 77.243 lei, şi au dispus suspendarea activităţii a două unităţi de procesare a laptelui.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache, a declarat că, în primele şapte luni ale acestui an, inspectorii sanitari veterinari ai Serviciului Antifraudă din cadrul instituţiei au aplicat 68 de amenzi în valoare de 77.243 lei, ultimele patru amenzi, în cuantum de 2.400 lei, fiind aplicate în cursul lunii iulie.

El a spus că, în perioada menţionată, s­a dispus suspendarea activităţii a două unităţi de procesare a laptelui, una din Rădăuţi şi alta din Ilişeşti, pentru nerespectarea normelor de igienă, una dintre unităţi fiind sancţionată cu amendă în valoare de 20.000 lei.

Totodată, în primul semestru al anului, au fost identificate în gospodăriile populaţiei şi ferme autorizate din judeţul Suceava cu 48.034 de ovine, 3.022 de caprine, 10.740 de suine şi 28.365 de bovine, animale care se adaugă efectivelor înregistrate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: