Bicicletele nesupravegheate şi neasigurate, o ţintă uşoară pentru hoţi

> Zeci de furturi de biciclete sunt înregistrate la poliţie din primăvară până în prezent

Poliţiştii suceveni au înregistrat sâmbătă, 8 august, furtul a încă unei biciclete.

Suceveanul păgubit poartă şi el vina că a rămas fără ea pentru că a lăsat-o neasigurată, lângă scările ce duc la subsol, în scara blocului în care locuieşte.

Din primăvara acestui an, până în prezent, zeci de biciclete furate au fost sesizate poliţiştilor care, periodic, pun mâna pe câte un „colecţionar” de vehicule pe două roţi.

În urmă cu câteva zile, nu un puşti fără minte, ci un bărbat de 52 de ani, din Suceava, a fost arestat pentru furtul, în total, a 8 biciclete.

Furturile s-au petrecut în intervalul august 2014 – iulie 2015. Acesta şutea bicicletele de unde apuca, din curţi, scări de bloc, din anexe şi chiar de sub cerul liber, totul era să le găsească nesupravegheate şi neasigurate.

A acţionat astfel timp de un an de zile  în zona Obcini, George Enescu, Universităţii şi str. Şerban Rusu Arbore, din municipiul Suceava, până când a fost prins.

Pe lângă cele 8 furturi care i-au atras arestarea, bărbatul de 52 de ani mai furase încă două biciclete, dar poliţiştii le-au găsit şi restituit proprietarului, înainte ca acesta să vadă că dispăruseră.

Ce recomandă poliţiştii

În ideea că numărul de biciclete furate s-ar putea reduce cu puţină grijă din partea proprietarilor, poliţiştii au comunicat câteva sfaturi simple.

„Recomandăm ca bicicletele să fie depozitate doar în spaţii închise şi asigurate cu sisteme de siguranţă.

Nu lăsaţi bicicletele nesupravegheate în parcuri sau în afara magazinelor, pentru că, prin natura lor, reprezintă o ţintă uşoară pentru hoţi care îşi pot asigura imediat scăparea, deplasându-se chiar cu obiectul infracţiunii – respectiv bicicleta în cauză.

Asiguraţi blocarea roţilor cu lanţuri speciale şi alte sisteme de siguranţă. Nu depozitaţi bicicletele în zone neiluminate, în scări de bloc, mai ales dacă nu sunt prevăzute cu interfon” a comunicat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: