Analiză

Cluj-Napoca, cel mai scump oraş din ţară pe segmentul chiriilor, cu diferenţe de până la 8% faţă de Capitală

Municipiul Cluj-Napoca a devenit cel mai scump oraş din ţară pe segmentul chiriilor, cu diferenţe de până la 8% faţă de Capitală, se arată într-o analiză asupra evoluţiei chiriilor în marile oraşe realizată de un portal imobiliar.

În Cluj-Napoca, chiria medie solicitată pe segmentul garsonierelor s-a menţinut constantă în ultimul an, la o valoare de 250 euro/lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat acum cu 320 euro/lună, faţă de 300 euro/lună în vara lui 2014. Cel mai mare avans, de la 310 la 400 euro/lună, a fost consemnat la apartamentele cu trei camere. Astfel, Clujul devine, conform analizei Imobiliare.ro, oraşul cu cele mai mari chirii din ţară.

În Bucureşti, pe parcursul lunii iulie, suma medie solicitată pentru o garsonieră într-un bloc vechi se ridică la 230 euro/lună, aceeaşi valoare fiind consemnată şi în perioada similară a anului trecut. Constant s-a menţinut şi preţul cerut pentru un apartament cu două camere, 300 euro/lună. O locuinţă tricamerală are acum o valoare medie de listare de 380 euro/lună, faţă de 360 euro/lună în vara lui 2014. Luând în considerare varianta împărţirii unei camere de către doi studenţi, costurile aferente unei persoane variază între aproximativ 63 euro/lună (în cazul unui apartament cu trei camere) şi 115 euro/lună (pentru o garsonieră).

În Timişoara, o garsonieră poate fi închiriată la un preţ mediu de 180 euro/lună, în creştere de la 150 euro/lună în iulie 2014. Un apartament cu două camere ajunge în prezent la 250 euro/lună, faţă de 230 euro/lună în urmă cu 12 luni, iar un apartament cu trei camere ar costa 280 euro/lună, faţă de 270 euro/lună în iulie 2014.

În Iaşi, o garsonieră poate fi închiriată, în medie, cu 200 euro/lună, la fel ca în vara anului trecut. Preţul mediu pentru un apartament cu două camere este de 240 euro/lună, faţă de 255 de euro pe lună în iulie 2014. Pentru trei camere, proprietarii cer 300 euro/lună, ca şi anul trecut.

În Constanţa, pretenţiile proprietarilor de garsoniere s-au menţinut relativ constante faţă de anul trecut, la o medie de 200 euro/lună. Majorări de preţ au fost consemnate însă de apartamentele cu două camere, de la 250 la 300 euro/lună, dar şi de cele cu trei camere, de la 365 la 400 euro/lună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: