Astăzi, la Shopping City

Vernisajul expoziţiei „Prilej de bucurie”

> Expoziţia cuprinde 443 de desene ale preşcolarilor din judeţ, premiate la faza judeţeană a Concursului Naţional „Penelul fermecat”

Aproape 500 de desene ale preşcolarilor de 4-6 ani din judeţul Suceava sunt reunite în expoziţia „Prilej de bucurie”, care va fi vernisată astăzi, de la ora 10, la City Gallery din Shopping City. Expoziţia este organizată de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit „1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti, în cadrul Concursului Naţional de Creaţie Plastică pentru preşcolari „Penelul Fermecat”, ediţia a X-a, faza judeţeană, ne-a informat directorul Grădiniţei Gulliver, prof. Maria Matei. Concursul a fost iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava – insp. Daniela Răileanu, în parteneriat cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Suceava.

Directoarea Maria Matei ne-a precizat că, la faza judeţeană, juriul a acordat 410 premii şi 33 menţiuni, pe secţiunile grafică şi pictură şi pe categorii de vârstă. Astfel, la secţiunea grafică s-au acordat 10 premii de excelenţă, 12 premii I, 8 premii II, 1 premiu III, iar la pictură, unde au fost cele mai multe lucrări – 412 – s-au acordat 80 premii de excelenţă, 83 premii I, 86 premii II, 118 premii III şi 33 menţiuni. Pe categorii de vârstă situaţia se prezintă astfel: 4 ani – 17 premii de excelenţă, 25 premii I, 21 premii II, 7 premii III şi 2 menţiuni; 5 ani – 38 premii de excelenţă, 35 premii I, 33 premii II, 60 premii III şi 20 menţiuni; 6 ani: 35 premii de excelenţă, 35 premii I, 40 premii II, 52 premii III şi 11 menţiuni. Directoarea Maria Matei a salutat în mod special prezenţa în concurs a preşcolarilor de la Grădiniţa Specială din Fălticeni, cele 11 lucrări fiind premiate cu 4 premii de excelenţă şi 7 premii I.

„Premierea lucrărilor se va realiza în mod festiv, cu participarea preşcolarilor „pictori”, împreună cu părinţii şi cadrele didactice îndrumătoare, în locaţia sus-amintită, pentru a oferi tuturor un prilej de bucurie însufleţit de râsetele zglobii şi zâmbetele inocente ale câştigătorilor”, a mai spus directoarea CPP Gulliver. Expoziţia poate fi vizionată în perioada 18 iunie 2015 – 25 iunie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: