Poliţiştii, 18 zile în maraton

> Poliţiştii de prevenire au avut peste 100 de întâlniri cu elevii şi părinţii, pe teme de delincvenţă, comportament antisocial, înot în zone neautorizate, risc de accident rutier

dicutii-eleviÎnainte de începerea vacanţei de vară, poliţiştii suceveni au organizat mai multe acţiuni de informare asupra riscurilor adoptării din partea copiilor a unor comportamente de tip delictual, dar şi de responsabilizare a părinţilor cu privire la rolul acestora în dezvoltarea şi educarea celor mici.

În perioada 1-18 iunie s-a desfăşurat un adevărat maraton denumit „Vacanţa în siguranţă”, cu peste 100 de întâlniri cu elevi din unităţile de învăţământ, în special cu cei între 6 şi 14 ani.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul secţiilor de poliţie rurală s-au concentrat, în săptămâna 8-13 iunie, pe conştientizarea tinerilor cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament antisocial. „Au fost prezentate aspecte privind problematica dispariţiilor de minori şi a plecărilor voluntare de la domiciliu şi riscurile asociate acestui fenomen. De asemenea, au fost prezentate recomandări pentru evitarea unor situaţii de risc, precum înotul în locaţii neautorizate şi nesupravegheate, consumul de alcool, anturaje periculoase, implicarea în activităţi de natură infracţională” a comunicat, pe această temă, subcomisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava .

În perioada 14-18 iunie, discuţiile cu elevii din învăţământul primar şi gimnazial s-au purtat pe linia prevenirii accidentelor rutiere cu implicarea minorilor.

Veste reflectorizante pentru micii biciclişti

veste-eleviCopii pe biciclete sunt, în fiecare vară victime ale accidentelor rutiere.

Doar în ultimele 2 luni, 20 de copii suceveni au fost implicaţi în astfel de evenimente rutiere, de aceea poliţiştii de prevenire au plusat în timpul întâlnirilor pe această temă, dar au şi ieşit în stradă, la vedere, apelând la gesturi reprezentative şi de avertisment.

Ei au oferit micilor biciclişti identificaţi în zona Şcheia, cartier Burdujeni – str. Gheorghe Doja, Burdujeni Sat, peste 50 de veste reflectorizante, dar şi alte materiale preventive şi au vorbit cu ei despre ce se poate întâmpla când legea nu este respectată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: