Doar grajdul şi animalele au rămas din gospodăria arsă a unei femei din Falcău

O vacă, un viţel, două oi şi 20 de păsări, dar şi grajdul… Atât au reuşit să salveze de foc pompierii din gospodăria unei femei din localitatea Falcău, com. Brodina.

Militari de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Brodina şi Straja, au intervenit cu şase autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului anunţat miercuri, la ora 10 şi câteva minute.

La faţa locului au găsit o pălălaie aproape generală, flăcările ameninţând deja gospodăria învecinată. Militari şi voluntari s-au apucat fiecare de treabă să salveze ce se putea salva şi să oprească extinderea flăcărilor. Au reuşit să scoată animalele, au localizat incendiul, iar la ora 13.10 l-au declarat lichidat.

Dacă pompierii au reuşit să scoată animalele şi să ferească grajdul, n-au mai putut face nimic cu restul acareturilor. Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 225 mp, bucătăria de vară pe 25 mp, o mulţime de obiecte casnice, mobilier, textile şi alte bunuri.

Aproximativ 120 de mp din pereţii casei s-au degradat. După ancheta specialiştilor, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, iar cauza probabilă a fost efectul termic generat de o sobă cu acumulare de căldură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: