Donaţie de carte la Biblioteca şcolară din Vama

> Donatori: Elena şi Constantin Lazarovici

La biblioteca Şcolii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” din Vama a fost primită o donaţie de carte, făcută de Elena şi Constantin Lazarovici. S-au inventariat 367 de volume, dintre care 304 volume de istorie, 63 de literatură, la care se adaugă colecţia „Magazin istoric”, colecţia „Revista de istorie”, 43 de volume din Anuarul Institutului de Istorie, 15 volume pentru orele de consiliere şi 35 de volume diverse.

Doamna profesoară Elena Lazarovici a slujit învăţământul vămean aproape 40 de ani şi a considerat că merită să doneze acestei instituţii cărţile din biblioteca personală, ca să nu se risipească şi să ajungă în mâinile tuturor cititorilor elevi, ca aceştia să se bucure, lecturându-le.

Egiptenii aveau mare dreptate când scriau: „Cartea – leac pentru suflet”; aceeaşi valoare are şi afirmaţia lui Emil Cioran: „Cu toată lumea trebuie să fii darnic”. În fond, fericirea începe cu bucuria de a dărui: dăruieşti un zâmbet, o vorbă bună, o floare, o carte.

Consiliul de administraţie, conducerea şcolii, elevii aduc calde mulţumiri profesoarei pensionare Elena Lazarovici (stabilită în Suceava) pentru această donaţie care îmbogăţeşte zestrea de carte a bibliotecii şcolare.

Prof. PETRU OMANIA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI