În zona comercială din Lunca Sucevei

Pasaje „suspendate” pentru pietoni

În zona comercială Burdujeni vor fi înfiinţate treceri supraterane pentru pietoni. Propunerea a fost avansată de viceprimarul Lucian Harşovschi, o iniţiativă legislativă în acest sens urmând a fi analizată în una din şedinţele următoare ale Consiliului Local Suceava. Harşovschi a spus că în acea parte a Sucevei atât afluxul de maşini, cât şi cel de pietoni sunt mari, condiţii în care amenajările în cauză sunt mai mult decât necesare.

„Este vorba despre o zonă foarte aglomerată. Avem acolo Bazarul, Shopping City, Iulius Mall, iar în curând Dedeman. De aceea, trebuie ca o nouă sistematizare să funcţioneze, astfel încât să mai reducem din blocaje, trecerile de pietoni normale putând fi anulate şi să amplasăm unele suspendate” a explicat viceprimarul.

Lucian Harşovschi a propus două locuri în care sunt binevenite asemenea amenajări, una dintre le fiind, obligatoriu, la Centrul Comercial „Bazar”, iar alta la Shopping City, semafoarele sincronizate şi comandate de pietoni nefiind de natură să asigure o fluenţă corespunzătoare a circulaţiei auto şi a celei pietonale.

Primarul Ion Lungu, la rându-i, a declarat că aglomeraţia în sine nu este rea, aceasta fiind o dovadă că activităţile din respectiva zonă merg bine, iar municipiul nu are decât de beneficiat de pe urma acestora. „Sunt de acord să facem pasaje supraterane pentru traversarea pietonilor. Faptul că aglomeraţia din zonă provoacă îngrijorare este un lucru bun pentru municipalitate. Un primar trebuie să fie îngrijorat când oraşul este gol, însă dacă acesta este plin, înseamnă că este în ordine”, a subliniat Ion Lungu.

Propunerea lui Lucian Harşovschi a venit pe fondul analizării solicitării societăţii comerciale Ambro Suceava (fostul Combinat de Celuloză şi Hârtie – CCH), cu privire la aprobarea planului urbanistic zonal şi a regulamentului de urbanism aferente unui centru comercial care va fi ridicat pe un teren proprietate privată în suprafaţă de 7.727 mp, situat pe Calea Unirii, de către Lidl. Potrivit cererii celor de la Ambro, construcţiile comerciale vor avea parter, cu înălţimea maximă de 9 metri, căi de comunicaţie rutieră, amenajate urmând a fi inclusiv 112 locuri de parcare şi 340 mp de spaţii verzi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: