Fălticeni

Ediţia a X-a a Concursului naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul fermecat”

Penelul-Fermecat-4Marţi, 2 iunie, a fost vernisată expoziţia „Prilej de bucurie”, organizată în cadrul Concursului naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul fermecat”, ediţia a X-a. Peste 180 lucrări premiate, realizate de copii de la grădiniţele din Fălticeni şi comunele învecinate, au fost expuse în sala „Pictor Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”. Alături de preşcolarii care au muncit pentru lucrările expuse şi cadrele didactice care i-au îndrumat s-au aflat părinţi, bunici, primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon şi directorul Primăriei, Paul Buhlea.

Juriul, format din artistul plastic Mihaela Matei şi profesoara de arte plastice Anca Şoldănescu, a hotărât acordarea a 81 de premii întâi, 78 de premii doi, 23 de premii trei. Lucrările care au primit locul întâi vor participa la etapa judeţeană a concursului, care se va desfăşura la Suceava pe 19 iunie. Printre lucrările premiate s-au numărat şi cele realizate de copiii cu nevoi speciale de la Grădiniţa Specială din Fălticeni şi de la Centrul de zi „Sfânta Tereza”, cei din urmă fiind la prima participare la acest concurs.

„Fiecare copil este un artist, «un mic Pablo Picasso», cum spunea regizorul Francis Ford Coppola. Sunt lucrări foarte frumoase, trebuie felicitaţi toţi copiii pentru munca depusă. Concursul este organizat de IŞJ Suceava prin inspectorul de specialitate Daniela Răileanu şi are ca scop identificarea copiilor cu aptitudini artistice şi valorificarea potenţialului creative al acestora. Calitatea lucrărilor înscrise în concurs a avut o evoluţie ascendentă de la an la an, iar lucrările au fost jurizate de persoane calificate în acest domeniu şi care au ţinut cont de originalitatea lor, realizarea echilibrului compoziţional, de elementele de limbaj plastic utilizate, de tehnica folosită, de mesajul transmis de copil prin desen, dar s-a ţinut cont şi de intervenţia adultului”, ne-a spus prof. Adriana Samson, coordonatorul zonal al concursului.

Primarul Cătălin Coman a apreciat că toţi copiii au dovedit că sunt foarte talentaţi şi au reuşit să exprime într-un mod original, prin desen, o temă care le place, bucuria.

„Aţi realizat nişte lucrări minunate pentru care aţi muncit foarte mult. Sunteţi nişte copiii talentaţi care aţi reuşit să transformaţi un perete alb în unul foarte colorat cu rodul muncii voastre. Vă felicit, vă premiem pe toţi pentru că toţi sunteţi câştigători şi să ştiţi că trebuie făcute astfel de lucrări chiar şi pe peretele alb din camera de acasă” a fost îndemnul primarului Cătălin Coman. El le-a promis preşcolarilor de la grădiniţele „Dumbrava Minunată” şi „Pinocchio” că în toamnă îşi vor găsi împodobite unităţile de învăţământ cu desene din cele două poveşti.

Concursului judeţean de fotografie „Cultura copilăriei în comunitate”

Tot marţi a fost vernisată expoziţia cu fotografiile premiate în cadrul celei de-a II-a ediţii a Concursului judeţean de fotografie „Cultura copilăriei în comunitate”. La acest concurs dedicat cadrelor didactice au fost premiate fotografiile cele mai reuşite realizate la activităţile extraşcolare din cadrul grădiniţelor. Competiţia face parte din domeniul educaţie civică, voluntariat, proiecte caritabile şi se bucură de o largă participare.

Coordonatoarele concursului, Mihaela Chelaru, Magda Zetu şi Adriana Samson, au precizat că la competiţie s-a ţinut cont de originalitate, creativitate, echilibrul compoziţional şi mesajul transmis.

„Cultura locuitorilor municipiului Fălticeni trebuie să fie una favorabilă copiilor. Acest lucru înseamnă că, atunci când ieşim în oraş la activităţile iniţiate de grădiniţe, de colectivele de cadre didactice din învăţământul preşcolar, comunitatea municipiului Fălticeni trebuie să fie una prietenoasă pentru copii, care să le ofere posibilităţi de a se dezvolta. Copiii nu sunt numai ai grădiniţei, nu sunt numai ai familiei, sunt ai comunităţii, şi de aceea vă mulţumim că ne sprijiniţi în tot felul de activităţi. Acest concurs este un apel către părinţi, către societăţile comerciale, către primăriile din localităţile de la care cadrele didactice au trimis lucrări pentru a ne sprijini astfel încât copiii noştri să crească civilizat, să crească cu dragoste pentru mediu, să crească aşa cum ne dorim noi şi să formeze societatea pe care o dorim”, a precizat Mihaela Chelaru.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI