Distribuirea dozelor de vaccin hexavalent către medicii de familie începe în cursul săptămânii viitoare

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că distribuirea dozelor de vaccin hexavalent către medicii de familie din judeţul nostru va începe în cursul săptămânii viitoare, după ce aceştia vor transmite, în prealabil, necesarul de vaccin pentru imunizarea copiilor cu vârsta de două, patru şi 11 luni.

Zorescu a spus că Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 6786 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor în vârstă de 2, 4 şi 11 luni, iar DSP Suceava a solicitat medicilor de familie să transmită până în data de 28 mai necesarul de vaccin în vederea unei gestionări corecte a dozelor de vaccin.

Ea a mai spus că de la 1 aprilie 2015 s­a schimbat calendarul naţional de vaccinare, iar în aceste condiţii schemele de imunizare trebuie adaptate fiecărui copil.

Medicul epidemiolog a mai informat că la repartizarea dozelor de vaccin se va ţine cont şi de numărul restanţierilor înregistraţi de fiecare medic de familie, fie din cauza lipsei vaccinului, fie a neprezentării la medic.

Directorul adjunct al DSP Suceava a precizat că distribuţia dozelor de vaccin hexavalent se va face centralizat, începând cu data de 2 iunie, din depozitul DSP Suceava, pentru o evidenţă mai bună a acestor doze.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: