10 ani la G.P.P. „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

tesut-GPPSub genericul „Lumină pentru suflet, educaţie pentru viaţă”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” împlineşte 10 ani de activitate.

Ca o „Casă a micuţilor creştini”, grădiniţa şi-a deschis porţile spre a primi micile făpturi ale Lui Dumnezeu şi spre a le modela în anul 2005.

La început au fost 23 de copii, care frecventau cursurile în casa unui credincios, dl Petrică Negrea, care a înţeles necesitatea unui învăţământ preşcolar cu rădăcini în dreapta credinţă. În 2007, pe data de 6 decembrie, a fost sfinţit sediul actual al grădiniţei. La 1 septembrie 2012, potrivit etapelor impuse de legislaţie, Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a fost acreditată de Ministerul Educaţiei.

Pornind de la deviza grădiniţei, copiii sunt educaţi în spiritul credinţei ortodoxe, al dragostei şi respectului faţă de datinile şi obiceiurile bucovinenilor: portul popular, încondeierea ouălor, olăritul, şezătorile.

În această săptămână, la grădiniţă vor avea loc mai multe activităţi, cum ar fi: pictura pe sticlă a icoanelor, ţesut, activităţi ecologice şi sociale. Totodată, se va organiza şi o întâlnire cu copiii din generaţiile anterioare, care au absolvit Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” în perioada 2005-2015.

Marţi, 2 iunie, va avea loc evenimentul aniversar la sala Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, unde vor participa invitaţi de seamă care ne-au sprijinit în aceşti ani şi care vor să ne fie alături, dar şi copiii care au absolvit cursurile grădiniţei noastre.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: