Asfaltările din municipiul Suceava îl nemulţumesc din nou pe primar

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, continuă să fie nemulţumit de stadiul lucrărilor prinse cu fonduri europene, ce trebuie terminate până la finele acestui an. Singurele lucrări considerate de edilul-şef că sunt realizate conform graficelor sunt cele prinse la sălile de sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi de la Liceul cu Program Sportiv.

La comandamentul de ieri, primarul Ion Lungu a ţinut să-şi exprime, din nou, nemulţumirea faţă de modul de realizare a lucrărilor de asfaltare a străzilor, dar şi a celor prinse prin programul de apă-canalizare.

„Lucrurile nu merg aşa cum trebuie, asta este realitatea. Dacă luăm proiectele care merg cât de cât bine sunt cele două săli de sport de la Colegiul Naţional «Ştefan cel Mare» şi la Liceul cu Program Sportiv. Am avut şi vizita în teren a celor de la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est în cursul zilei de ieri (n.r. – luni), au fost vizitate aceste două obiective şi ei sunt de părere că vor fi terminate în termen, nu sunt probleme” a spus edilul-şef.

Ion Lungu a mai arătat că la proiectul de reparare a străzilor, deşi lucrurile au început foarte bine, în momentul în care constructorii au ajuns la turnarea asfaltului s-au împotmolit: „Cât priveşte reparatul străzilor cu fonduri europene, asta este realitatea, nu sunt mulţumit de modul cum merg lucrările. Deşi ei au început în forţă, au lucrat destul de bine la partea de conturare a străzilor Universităţii, George Enescu, Calea Unirii, Cuza Vodă, dar când au ajuns la turnat asfalt ne împotmolim”.

Totodată, Lungu le-a cerut celor de la Victor Construct să-i prezinte un grafic de lucrări pentru că sunt întârzieri la proiect. „Chiar dacă discutăm de strada Universităţii care trebuie terminată în luna mai sunt sceptic că acest lucru se va întâmpla. Ieri au început să frezeze câte ceva, aşa, anemic, trebuie frezată, trebuie turnat binderul, trebuie turnat stratul de uzură, trebuie ridicate capacele la nivel. Este o grămadă de treabă” a explicat Ion Lungu.

Şi lucrările prinse în proiectul de apă-canalizare sunt în „haos”. Deşi s-a cerut închiderea serpentinelor pentru o lună, cei de la Pfeiffer nu au lucrat trei zile, pe motiv că nu au utilajele necesare pentru solul din zonă, strada nefiind practicabilă în acest timp. „Lucrul cel mai regretabil e că n-au lucrat şi strada a fost închisă. Aflându-mă la faţa locului, vrând să aflu ce lucrări s-au executat, când am coborât am văzut că nu e afectată deloc strada, s-a lucrat undeva în zona Bisericii Adormirea Maicii Domnului” a spus Ion Lungu.

Din acest motiv, edilul-şef a cerut conducerii Poliţiei Municipiului Suceava şi reprezentanţilor municipalităţii de la Sistematizarea rutieră să colaboreze şi să realizeze grafice cu străzile care vor fi închise, fie total sau parţial, şi să comunice populaţiei pe unde se poate circula.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: