La etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică

Eleva Teodora Solovan s-a calificat pentru faza internaţională

Solovan-TeodoraEleva Teodora Elena Solovan, clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut premiul al II-lea la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică, desfăşurată la Bucureşti, şi s-a calificat astfel pentru etapa internaţională care va avea loc în Bulgaria.

Lotul judeţului Suceava, calificat la etapa naţională a acestei olimpiade, a cuprins şase elevi, doi dintre ei obţinând menţiuni – Robert Arotăriţei, clasa a VIII-a, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava, şi Anca Maria Broască, clasa a XI-a, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

Lot-SvOlimpicii suceveni au considerat participarea la olimpiadă „una din cele mai frumoase experienţe trăite până acum la un concurs şcolar”. Potrivit opiniilor culese de prof. Loredana Paşcan, de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, care a însoţit lotul, eleva Teodora Solovan a remarcat „experienţa de cunoaştere, subiectele interesante şi diversitatea participanţilor”, iar „devotamentul şi spiritul organizatoric al absolvenţilor Facultăţii de Litere” l-au impresionat pe Robert Arotăriţei.

„Olimpiada de Lingvistică a fost o experienţă minunată nu doar datorită lucrurilor noi descoperite odată cu rezolvarea subiectelor, cât mai ales graţie oamenilor noi cunoscuţi, uniţi prin tainele lingvisticii, dar şi a Bucureştiului în sine, păstrat în amintiri frumoase şi de neuitat” a precizat eleva Anca Broască, aflată pentru prima oară în capitala ţării.

Olimpiada s-a desfăşurat pe două secţiuni, cea de exerciţiu, destinată elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, şi cea de performanţă, pentru elevii din clasele IX-XII.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: