„Angajarea tinerilor e o problemă în toată Europa”

> Prof. univ. dr. ec. Gabriela Prelipcean, prorector al USV, vorbeşte despre soluţii şi despre absolvenţii USV care profesează în domeniul în care s-au pregătit

prelipceanuInserţia tinerilor pe piaţa muncii este una dintre marile probleme cu care se confruntă în acest moment nu doar România, ci întreagă zonă europeană. În acest sens este nevoie de o reglementare solidă a legislaţiei, aspect susţinut de conducerile universităţilor româneşti.

Prorectorul USV responsabil cu baza materială şi problemele studenţeşti, prof. univ. dr. ec. Gabriela Prelipcean, a declarat că instituţia de învăţământ superior suceveană a susţinut tot timpul că inserţia tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii reprezintă o necesitate, iar lucrurile trebuie privite din două perspective.

În primul rând, universitarul sucevean Gabriela Prelipcean consideră că este nevoie de o bună colaborare între studenţi, cadrele didactice şi angajatori pentru ca în final tinerii să poată avea cât mai multe competenţe conform cerinţelor de pe piaţa muncii.

„Cadrele didactice împreună cu angajatorii ar trebui să se întâlnească cu studenţii, să poarte discuţii despre curriculum, ore de curs şi seminar, şi să ne punem de acord că până la urmă trebuie să parcurgem şi acele discipline care duc la obţinerea de competenţe şi cât mai multe competenţe pentru piaţa muncii dintr-o anumită perspectivă” a remarcat Prelipcean.

Mai mult decât atât, prorectorul USV a punctat faptul că societatea actuală este într-o continuă schimbare, ceea ce va duce la dispariţia în viitor a unor locuri de muncă, dar că vor apărea altele la care nici nu ne gândim. „Totul este într-o dinamică şi continuă mişcare. Trebuie să remarc faptul că studenţii, dar şi absolvenţii sunt deja adaptaţi pentru timpul acesta” a arătat prorectorul USV.

Totodată, privind dintr-un alt punct de vedere, cel al cadrului legislativ, prof. univ. dr. ec. Gabriela Prelipcean a opinat că deşi există o lege a internshipului, una a voluntariatului şi alta a subvenţionării locurilor de muncă, este nevoie de constituirea unui singur pachet în care să fie înglobate toate aceste elemente.

„Probabil, dacă totul ar fi înglobat într-un singur pachet şi am spune că este un pachet legislativ pentru zona de inserţie, o tranziţie mai uşoară de la şcoală la viaţa activă, atunci probabil toate ar fi mult mai uşor de înţeles” a susţinut Prelipcean.

Pentru că tranziţia de la şcoală la viaţa activă trebuie încurajată şi susţinută prin diverse programe şi proiecte, prorectorul universităţii sucevene a susţinut că programele de internship ar fi o soluţie viabilă, finanţarea acestora putând fi acoperită din fondurile europene nerambursabile.

„Trebuie gândită o strategie şi de aplicat pe aceste linii de finanţare pentru că pot fi utilizate atât sursele pe care le regăsim şi în POSDRU şi în Programul Operaţional Capital Uman (POCU)” a explicat Prelipcean.

Una dintre ultimele iniţiative legate de inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor a venit din partea rectorului Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, care a susţinut necesitatea adoptării programului „Primul job”, proiectul său propunând subvenţionarea de către stat, pentru o anumită perioadă de timp, a salariilor tinerilor ieşiţi de pe băncile şcolii.

Propunerea legislativă a rectorului timişorean se bazează pe datele Eurostat, care arată că, în medie, unui tânăr absolvent român îi trebuie zece luni până la găsirea unui loc de muncă după terminarea studiilor.

În această privinţă, prorectorul USV responsabil cu baza materială şi problemele studenţeşti a susţinut că propunerea ar fi viabilă în acest moment dacă sursa de finanţare ar fi prin fondurile europene nerambursabile.

„Aşa consider că ar fi viabil în acest moment. Suferim din acest punct de vedere, avem o absorbţie destul de redusă, este o problemă la nivel european angajarea tinerilor. Banii ar fi utilizaţi cu maximă eficienţă şi analiza cost-beneficiu ar fi una care ar duce la rezultate bune” a mai arătat prof. univ. dr. ec. Gabriela Prelipcean.

Cât despre o statistică a absolvenţilor USV care se angajează după terminarea studiilor, Prelipcean a arătat că Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul USV se ocupă de eşantionarea celor care vin să ridice diplomele de absolvire, la un an de la susţinerea examenului final.

Prin intermediul analizei statistice, s-a demonstrat că marea majoritate a celor care şi-au ridicat diploma s-a angajat, peste 50% dintre absolvenţi profesând în domeniul pentru care s-au pregătit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: