Prof. Ion Aflorei, „barometrul” de la Izvoare

coperta-ion-aflorei-ningeCitind noua sa carte, „Ninge peste sat”, nu vei putea crede domnia ta, cititorule, că autorul însemnărilor tip relatare, portret, ar fi de prin părţile Neamţului şi stabilit de o bună parte a vieţii sale în acest loc paradisiac dintre ape şi munţi cu păduri veşnic verzi. Deoarece prin scrierile inserate în volum (publicate în ziarul sucevean „Crai nou”) dovedeşte un simţ acut al realităţii din ţinutul unde s-a stabilit, acomodându-se cu oamenii locului şi cu problemele şcolilor din Izvoarele Sucevei, pe care le-a diriguit vreo 30 de ani. Domnul profesor Ion Aflorei, prin tot ceea ce a scris până acum, este un fin cunoscător al comunităţii în care s-a integrat, luând pulsul cotidian al faptelor mărunte, dar şi al celor cu o conotaţie mai deosebită, din viaţa consătenilor vârstnici sau tineri. Autorul este ca un barometru, simţind ceea ce creează în slove, trăind uneori la cote maxime aspecte ale vieţii satului, descriind neaşteptat de uşor situaţii din actualitate, dar şi dintre acelea ale vremurilor de altădată. Autorul este bine cunoscut şi apreciat acasă, în judeţ, însă şi dincolo de hotarele lui. Cunoscut prin numeroasele articole semnate în ziare şi reviste, între cărţile sale se remarcă aceea cu o solidă documentare “Monografia comunei Izvoarele Sucevei”.

Sperăm ca noul său volum să-i fie de bun augur în palmaresul său de scrieri despre satul pe care-l iubeşte. Parafrazând cugetarea lui Lucian Blaga, adeverim de la Izvoarele Sucevei că veşnicia s-a născut la sat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: