Klaus Iohannis

Am convenit să avem o soluţie legislativă privind legile electorale până la finele sesiunii parlamentare

IohannisPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că la consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare a propus un calendar în ceea ce priveşte pachetul de legi electorale, arătând că a convenit ca până la finele noii sesiuni parlamentare să existe o soluţie legislativă în acest caz. „Am propus un calendar concret. Până la finele primei sesiuni parlamentare am convenit să avem o soluţie legislativă pentru a asigura votul românilor din diaspora, legislaţia privind alegerile locale şi parlamentare, legislaţia partidelor şi cea privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a precizat că a finaliza la timp aceste proiecte este un angajament pe care partidele îl fac nu în raport cu el, ci cu electoratul. De asemenea, el a susţinut că există toate premisele ca în cazul simplificării procedurilor privind solicitările din partea justiţiei referitoare la parlamentari să fie adoptată o soluţie legislativă în scurt timp. „În urma discuţiilor au rezultat mai multe concluzii comune, lucru care ne arată că suntem pe drumul cel bun. În primul rând toate partidele şi-au exprimat disponibilitatea de a susţine simplificarea procedurilor pentru cererile de încuviinţare a reţinerii, arestării sau percheziţiei parlamentarilor pentru a permite justiţiei să-şi facă treaba. Există toate premisele ca o soluţie legislativă în acest sens să fie adoptată în scurt timp, inclusiv în lumina raportului MCV adoptat astăzi, în afara consecinţelor imediate s-ar da astfel şi semnalul de voinţă politică aşteptat de toată lumea”, a punctat Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: