Bucovina, printre zonele turistice preferate de Revelion

„Cei 152.000 de români care şi-au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară au cheltuit circa 142 milioane de lei, cu 51% mai mult comparativ cu anul precedent” a anunţat, printr-un comunicat, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Potrivit federaţiei, creşterea numărului de turişti în România este urmare a campaniei de clasificare derulată de Autoritatea Naţională pentru Turism în 2014, astfel fiind clasificate, doar într-un an, peste 70.000 de noi locuri de cazare. Se precizează că cea mai mare creştere s-a constatat în segmentul rural, unde numărul de locuri clasificate aproape că s-a dublat. Şi-au petrecut Revelionul la ţară 56.000 de turişti, ei ocupând 70% din locuri. Creşteri semnificative s-au înregistrat şi în zonele montane, care au atras peste 37.000 de persoane. La capitolul creşteri, se menţionează însă şi creşterea tarifelor, în medie cu 5%.

„Preferinţele românilor s-au îndreptat către hotelurile de categorie foarte bună, hoteluri renumite sau spre oferte foarte ieftine. Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Călimăneşti, Felix şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina” se arată în comunicatul FPTR.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: