Suceava

Măsuri de îndepărtare a dezastrului de pe strada Gheorghe Doja

> Locuitorii din zonă au reclamat că nu mai pot circula pe strada plină de gropi şi noroi, că şi-au stricat autoturismele din cauza craterelor din carosabil

 DSCN5977După ce locuitorii din zonă au făcut sesizări la Primăria Suceava, autorităţile locale iau măsuri de limitare a dezastrului de pe strada Gheorghe Doja, pe care se fac lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi a celor de canalizare, cu fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Mediu. Şeful municipalităţii, Ion Lungu, le-a cerut reprezentanţilor firmei constructoare să nu ţină toată artera închisă şi să adopte soluţii care să permită accesul pe tronsoane, cât şi pe benzi de circulaţie. Aceasta în condiţiile în care, în prezent, accesul mijloacelor de transport în comun, precum şi al autoturismelor riveranilor nu este asigurat.

„Este o foarte mare problemă pe strada Gheorghe Doja, unde se fac subtraversările şi racordurile, în vederea branşării oamenilor la apă şi canalizare. Am fost la faţa locului, însă cu ceea ce au cerut constructorii, să o închidem pe porţiunea Jean Bart până la intersecţia cu Calea Unirii, nu pot fi de acord. Vom încerca să găsim soluţii alternative, în aşa fel încât să lucrăm pe tronsoane, pe benzi de circulaţie, de aşa natură încât accesul pe această stradă să fie asigurat. Nu putem sta cu această stradă închisă la nesfârşit” a declarat edilul-şef.

Oficialii firmei constructoare nu sunt în consens cu primarul, invocând faptul că, „în acest fel, lucrările ar dura mai bine de o lună” şi nu doar două săptămâni, aşa cum s-a programat iniţial.

Ion Lungu a menţionat că odată cu scurgerea următoarelor două săptămâni şi cu venirea frigului şi a ninsorilor, comandamentele pe tema lucrărilor la infrastructura subterană de utilităţi vor fi suspendate. Aceasta şi în condiţiile în care pe majoritatea străzilor intervenţiile sunt spre finalizare, iar pe altele noi nu se va mai da ordin de lucru.

Reamintim că unii dintre locuitorii zonei cu pricina au reclamat că nu mai pot circula pe strada plină de gropi şi noroi, ba mai mult, chiar că şi-au stricat autoturismele din cauza craterelor din carosabil.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI