Firma de transport călători TPL pretinde subvenții majorate cu 1 milion de lei

> Suma suplimentară, care va fi acordată prin rectificare de buget, este urmare a creşterii numărului de persoane cu handicap şi de însoţitori ai acestora

Societatea comercială de transport public local TPL cere Primăriei municipiului Suceava să procedeze la majorarea subvenţiei acordate din fonduri publice. Demersul este justificat prin creşterea numărului beneficiarilor de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, sporind, în ultima perioadă, potrivit legislaţiei în domeniu, cu încă 200 de persoane.

„A crescut numărul persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora de la 2.500 la 2.700, iar, în conformitate cu legislaţia în vigoare, cei în drept beneficiază de gratuităţi la transport” a declarat, ieri, primarul Sucevei, Ion Lungu. Potrivit lui, este vorba despre persoanele cu handicap grav şi accentuat, precum şi despre însoţitorii persoanelor cu handicap grav, însoţitorii minorilor cu handicap accentuat, însoţitorii peroanelor cu handicap auditiv şi mintal accentuat, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav şi asistenţii personali profesionişti ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Lungu precizează că, urmare a creşterii numărului de persoane îndreptăţite, până la sfârşitul anului suplimentul de subvenţie care ar urma să meargă în conturile societăţii de transport public local TPL este de 1 milion de lei. „Vom intra în Consiliul Local cu o propunere de rectificare a bugetului local, astfel încât să respectăm legislaţia în vigoare” relevă Ion Lungu.

Un abonament la valoarea integrală pentru toate liniile societăţii de Transport Public Local poate fi procurat contra a 66 de lei.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, aprobată la jumătatea lui februarie, pentru un abonamentul lunar pensionarii plătesc 33 de lei, iar elevii doar 15 lei, în ambele cazuri restul fiind suportat de la bugetul local. Studenţii au de achitat tot 15 lei, diferenţa fiind asigurată de Ministerul Educaţiei şi Primărie. Elevii şi studenţii orfani, precum şi cei cu cerinţe educaţionale speciale beneficiază de abonamente gratuite, aceeaşi facilitate fiind valabilă şi în cazul elevilor şi studenţilor cu burse de merit, precum şi a celor premiaţi la olimpiade ori la faza finală a concursurilor naţionale sau internaţionale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI