Pe datorie

Grijulii să le fie trecute pragurile, iar, după aceea, clienții să nu iasă cu sacoșele goluțe, aflăm că, în perspectiva campaniei de aprovizionare de sărbători, mari lanțuri comerciale au pregătit o variantă modernă de cumpărături la caiețel, pe datorie. Clienții să cumpere, iar de plătit, cu dobândă, firește, să plătească în rate, la anul și la… Afacerile comercianților, de înțeles, reprezintă un barometru similar în exactitate cu cel al Eurostat (oficiul de statistică al UE), bunăoară, ale cărui informații dădeau recent în vileag oficial faptul că, din perspectiva puterii de cumpărare, leafa minimă a românilor e cea mai slabă din Europa unită.
 

L.D. CLEMENT

Și, tot astfel cântărită, un pic mai tare (precum fularul, ca să apelăm la alte comparații de sezon) decât cele câștigate în Albania sau, dacă vreți, în Botswana. „Vestea bună” ar fi că România ar avea puțini salariați cu leafă minimă (5%), situându-se pe la mijlocul clasamentului ce ierarhizează plătiții cu leafă medie. Dar și fără precizări oficiale în acest sens, e de înțeles că leafa medie este, la rândul său, slabă din perspectiva puterii de cumpărare. Aceasta fiind situația și revenind la prolog, rămâne de văzut cine și câți vor fi curajoșii care-și vor cumpăra masa de sărbători în rate cu dobândă la vedere. Poate că mai ales visătorii ce cred că președintele nou, care va fi fiind, le va umple, doar dintr-un semn făcut din deget, buzunarele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: