Contribuțiile pentru pensii, cu 10% sub cele calculate a fi încasate

> Casa Județeană de Pensii Publice a aplicat, pentru nedepunerea în timp a declarațiilor nominale, mai multe sancțiuni contravenționale cu avertisment
 

În intervalul 1 ianuarie – 31 septembrie 2014, veniturile Casei Județene de Pensii Suceava, din contribuții de asigurări sociale, au fost de 4,29 de milioane de lei, față de 4,71 de milioane de lei, considerate a fi datorate de persoanele asigurate, relevă un raport al instituției sucevene. Astfel, conform datelor CJP, rezultă că în intervalul la care facem referire veniturile bugetului asigurărilor de stat au fost adunate în proporție de 90,41%, deci cu aproape 10 procente sub cele de realizat. „Activitatea constă în achitarea obligațiilor asumate prin contracte de asigurare de către solicitanți” informează purtătorul de cuvânt Loredana Ciot. Conform Casei de Pensii, calculul este conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care stipulează că, începând cu 1 ianuarie 2011, termenul de plată a contribuției de asigurări sociale, pentru persoanele asigurate cu contract de asigurare socială sau declarație individuală de asigurare, este data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuția. De altfel, de remarcat este că, în primele nouă luni ale anului 2014, lucrătorii Casei Județene de Pensii Publice au dat, tocmai pentru nedepunerea în timp a declarațiilor nominale, mai multe sancțiuni contravenționale cu avertisment. Prin acest demers, conducerea Casei Județene de Pensii Suceava are în vedere îmbunătățirea procedurii de urmărire a respectării, de către angajatori, a prevederilor legale privind declararea obligațiilor către bugetul asigurărilor sociale de stat, în scopul evidențierii punctajelor medii lunare obținute de asigurați, cât și al determinării corecte a obligațiilor de plată către fondurile de pensii administrate privat (pentru asigurații eligibili).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: