Dublu eveniment cultural la Fălticeni

„Centenarul Muzeului Fălticenilor” și „Muzeul de Artă «Irimescu» la patru decenii”

Sâmbătă, 8 noiembrie a.c., începând cu ora 12, la Fălticeni se va desfășura un dublu eveniment cultural „Centenarul Muzeului Fălticenilor” (1914-2014) și „Muzeul de Artă «Ion Irimescu» la patru decenii”.
 

La ora 12, la Sala Pictor „Aurel Băeșu” va avea loc deschiderea oficială a sesiunii jubiliare dedicate acestor aniversări, urmată de intervenții ale invitaților, personalități științifice și culturale. O oră mai târziu este programat vernisajul expoziției de artă „Aurel Băeșu”, urmat de lansarea albumului de artă „Aurel Băeșu”, lucrare care va fi prezentată de prof. univ. dr. Gheorghe Macarie. În completarea activităților artistice, invitații se vor bucura de recitalul pianistului Laur Hreniuc. De la ora 14, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” va avea loc vernisajul expoziției de carte veche „Tipărituri brâncovenești în patrimoniul muzeelor fălticenene”, lucrările expuse fiind prezentate de prof. dr. Doina Mândru și de pr. dr. Gheorghe Brădățanu. Tot Muzeul Apelor va găzdui și vernisajul expoziției documentare „Vasile Ciurea, întemeietorul Muzeului Fălticenilor”, prezentată de prof. Mioara Gafencu. Manifestările cultural-artistice se vor încheia cu recitalul „Balada lui Brâncoveanu” susținut de rapsodul popular Ion Crețeanu. Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Fălticeni, Consiliul Județean Suceava, Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Fundația Culturală „Ion Irimescu”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” Fălticeni și Galeria Oamenilor de Seamă Fălticeni, în parteneriat cu Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Suceava și Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI