Pe marginea drumurilor naționale din județul Suceava

Aproape 20 km de parazăpezi

> Acestea vor fi amplasate în zonele critice de la Cumpărătura, Stroiești, Rădășeni, Ratoș și din preajma orașului Siret
 

În cursul acestei săptămâni, secțiile de „Drumuri Naționale” din județul Sucea-va vor trece la montare a aproape 14 km de parazăpezi pe marginea infrastructurii rutiere din administrare. Declarația aparține prefectului Florin Sinescu, care a precizat că în acest sens a obținut acordul proprietarilor de terenuri. Șeful serviciilor desconcentrate ale ministerelor în teritoriu a reliefat, de asemenea, că săptămâna viitoare, în urma demersurilor făcute la nivel superior, în județ vor mai sosi încă 5 km de astfel de mijloace de protecție împotriva efectelor ninsorii abundente și mișcărilor atmosferice puternice. „Din această săptămână, vom intra la montarea parazăpezilor, județul Suceava beneficiind de 13,7 km de parazăpezi. Am solicitat și am certitudinea că săptămâna viitoare vor ajunge la Suceava încă 5 km, urmând a se trece și la amplasarea acestora. Am așteptat ca și cetățenii să-și ridice recoltele și mulțumim, la fel ca și anul trecut, proprietarilor care ne-au permis accesul”, a declarat reprezentatul Guvernului în teritoriu. Parazăpezile vor fi desfășurate în zonele critice de pe drumurile naționale din județ, respectiv Cumpărătura, Stroiești, Rădășeni, Ratoș și din preajma orașului Siret. „Vor fi atacate punctele clasice, istorice, periculoase din perspectiva precipitațiilor și intensității vântului. Chiar dacă anul trecut am avut o iarnă ușoară, acolo unde au fost montate, s-a văzut că aceste amenajări adună zăpadă în spatele lor, având un efect benefic”, a explicat prefectul de Suceava. Florin Sinescu a ținut să precizeze că în bazele secțiilor de „Drumuri Naționale” sunt pregătite atât utilajele pentru deszăpezire, cât și materialul antiderapant pentru combaterea lunecușului și poleiului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI