Personajul principal

Reamintim că, înaintea revenirii sale la Suceava și la Rădăuți (oraș în care s-a născut), scriitorul Lucian Dan Teodorovici transmisese un mesaj solicitat: „Pentru mine, Bucovina e sinonim cu «acasă». Privind lucrurile din perspectiva asta, poate părea ciudat să fii invitat la tine acasă, dar e totodată o bucurie și o onoare. Sunt fericit să revin în calitate de scriitor și de regizor. Mă bucură întâlnirea cu publicul și mă responsabilizează în egală măsură, tocmai pentru că, fiind la rându-mi bucovinean, știu că e un public pretențios. În concluzie, nu pot spune decât că, alături de colegii mei, actorii, vin la Suceava și Rădăuți cu emoții, dar și cu o mare bucurie”.
 

L.D. CLEMENT

Iar la puțină vreme după încheierea evenimentelor, a transmis de acasă, din Iași, de data aceasta din proprie dorință: „Foarte reușite cele două evenimente (…). Ne-am bucurat, am întâlnit sau reîntâlnit oameni faini, a fost excelent. Așa că simt nevoia să le mulțumesc și aici celor care au organizat evenimentele, le-au promovat și ne-au primit extraordinar, anume: Carmen Veronica Steiciuc, inițiatoarea și coordonatoarea celor două seri, Luana Popa de la ziarul «Crai nou», doamna Sabina Fînaru, critic literar din Suceava, Traian Andronachi și Dan Vatră, gazdele noastre din Rădăuți. Și, normal, prietenului meu din copilărie Corneliu Zis-Muzeul Furman. Iar alături de ei, tuturor celorlalți implicați. Evident, nu uit: publicul ne-a impresionat în ambele orașe, deci mulțumirile merg în egală măsură și într-acolo”. În multiplă ipostază, Lucian Dan Teodorovici fusese personajul principal: scriitor aureolat de succese incontestabile, acum în calitate de dramaturg, asociindu-i-o și pe cea de regizor (altfel zis, unu + unu + unu…), de bucovinean, de prieten. Important prin ceea ce a devenit și ce este, prin conținut, totodată firesc, cordial, modest… Personajul principal!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI