Primăria Suceava pregătește 7.000 de formulare de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuințelor

> „Împreună cu populația vom face un efort comun, astfel încât să putem asigura încălzirea în iarna 2014-2015” a explicat primarul Ion Lungu
Primăria municipiului Suceava a demarat deja procedura pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuinței în sezonul rece 2014-2015, cererile-tip fiind deja în curs de tipărire. Potrivit primarului Ion Lungu, este vorba despre 5.000 de formulare destinate abonaților sistemului centralizat de termoficare, 1.400 pentru deținătorii de centrale individuale pe gaze naturale, 500 pentru cei care se încălzesc cu sobe pe combustibili solizi sau lichizi, precum și 100 de exemplare orientate înspre familiile care folosesc radiatoare electrice.
 

Primaria Suceava

„Am dat la tipărire exemplarele de formulare de subvenții pentru ajutoarele la încălzirea locuinței. În aceste zile, Direcția de Asistență Socială se interesează la Ministerul Muncii, să vedem dacă sunt eventuale modificări în legea privind acordarea acestor ajutoare în iarna 2014-2015. După aceasta vom demara discuțiile cu asociațiile de proprietari și vom distribui formularele în cauză” a declarat ocupantul fotoliului din Areni. Anul trecut, până în luna decembrie, sucevenii beneficiari ai ajutorului financiar pentru încălzirea locuințelor depuseseră 4.098 de cereri, dintre care 3.857 au fost admise, iar 241 nu s-au aprobat. Numărul cel mai mare de solicitări a venit din partea beneficiarilor sistemului centralizat de termoficare, respectiv 3.012, iar 238 dinspre cei care se încălzesc cu cărbune, lemne sau gaz petrolier lichefiat. Posesorii de centrale termice individuale pe gaze naturale au avut aprobate 586 de dosare, în timp ce sucevenii care au folosit exclusiv radiatoare electrice au înaintat 21 de cereri. În sezonul rece 2013-2014, plafonul pentru acordarea ajutoarele la încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat a fost similar anului anterior, respectiv de 786 de lei net pe membru de familie și 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure. Venitul net pe membru de familie al celor care au folosit combustibili solizi sau radiatoare electrice nu putea depăși 615 lei. Șeful administrației locale a ținut să precizeze că de la bugetul local va fi achitată către firma de transport Termica subvenția reprezentând diferența dintre tarifele practicate la energia termică, în prezent restanțele fiind de 1 milion de lei. „Vom face tot posibilul să dăm toți banii datorați de Primărie, în așa fel încât, împreună cu populația, să facem un efort comun și să putem asigura încălzirea în iarna 2014-2015”, a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: