Slujba de sfințire a aghiazmatarului (altarului de vară) din comuna Ulma

Sâmbătă, Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și mulțime mare de credincioși, a sfințit altarul de vară (aghiazmatarul) din curtea bisericii Parohiei Ulma.
 

Totodată, a fost așezată în Sfânta Biserică din Ulma o părticică din sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, lângă sfintele moaște ale Sfinților Iov și Amfilohie, care sunt mari făcători de minuni. Sfântul Ierarh Ioan Maximovici este unul dintre cei mai mari sfinți ai Bisericii Ortodoxe din secolul 20. S-a născut în Ucraina de astăzi în anul 1896. A fost arhiepiscop de Sanghai, Paris și San Francisco. Pentru viața lui jertfelnică, după aproape 30 de ani de la moartea sa (1966), Vlădica Ioan a fost canonizat pentru minunile sale din viața și de după viața sa, de Biserica Rusă din Diaspora cu numele de Sfântul Ioan Maximovici. Înalt Preasfințitul Pimen a spus în predica sa că este cel mai frumos altar de vară din câte a văzut, este foarte bucuros să participe la slujbe în această parte a Bucovinei, unde este tot timpul prezent, și a precizat faptul că o părticică din Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Ioan Maximovici vor fi prezente întotdeauna în Biserica de la Ulma, aduse tocmai din Catedrala Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți” din San Francisco. Mulțime mare de credincioși s-au închinat la aceste sfinte moaște nădăjduind în mila lui Dumnezeu, ajutorul și mântuirea fiecăruia. „Deși am murit sunt viu”, ne spune Sfântul Ioan. „Dacă vreți să vedeți un sfânt în viață, mergeți în Paris și acolo îl veți întâlni, desculț”, ne spune despre Sfântul Ioan un preot, atunci când sfântul era Arhiepiscop în Franța. Drept care știm că Sfântul Ioan ne ajută în toate nevoile, împreună cu rugăciunile noastre și ale Sfântului și Slăvitului Voievod Ștefan cel Mare – Domnitorul Moldovei, ale căror zile de naștere în Împărăția Cerurilor se sărbătoresc împreună în ziua de 2 iulie. (Preot paroh COSTEL LUCIAN CHIMIUC)

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: