Primăria Suceava i-ar putea sprijini financiar pe cei rămași singuri fără centrală pe gaze din scările de bloc

> „Probabil că vom acorda un ajutor de urgență de 10 milioane de lei vechi, astfel încât să se poată achiziționa un aparat pentru încălzire” a avansat primarul Sucevei Ion Lungu > „Astăzi ne confruntăm cu un talmeș-balmeș, pe un condominiu întâlnindu-se trei feluri de încălzire, iar costurile nu se mai închid în veci” a evidențiat edilul-șef
 

Primăria Suceava ar putea acorda un sprijin financiar de urgență proprietarilor de apartamente care, într-o scară de bloc, au rămas unici beneficiari ai serviciilor de alimentare cu apă caldă și căldură furnizate, în prezent, de Termica Suceava. Primarul Ion Lungu spune că abonații respectivi sunt familii cu venituri foarte mici, care nu și-au permis achiziționarea unei centrale termice individuale pe gaze naturale și cărora, drept urmare, li se pun în cârcă toate pierderile și costurile inerente sistemului de distribuție a agentului termic în condominiul în cauză. „Există cazuri în care a mai rămas doar un singur abonat pe scară, iar toate costurile directe și indirecte sunt suportate de acesta. Mai grav este că se află în această situație tocmai persoanele care nu au putere de plată și care ajung tot pe capul Primăriei. De aceea, decât să vină în mod repetat după sprijin financiar, mai degrabă le ajutăm o singură dată să-și cumpere un aparat de încălzit. Situația prezentă nu este eficientă nici pentru consumatorii respectivi, nici pentru Primărie și nici pentru Termica, societate care nu va duce agentul termic doar pentru un abonat pe scară” a declarat șeful municipalității, care a accentuat că o legislație corectă privind sistemul centralizat de termoficare trebuia adoptată încă din anii ’90. Luarea de poziție a edilului-șef vine pe fondul haosului în termoficarea de la nivel de bloc unde, într-o singură scară se pot întâlni apartamente cu centrale pe gaze naturale, consumatori dotați cu repartitoare de costuri și robinete termostat, cât și abonați ai Termica, plătitori în paușal ai serviciului de alimentare cu căldură. „Astăzi ne confruntăm cu un talmeș-balmeș, pe un condominiu întâlnindu-se trei feluri de încălzire, iar costurile nu se mai închid în veci” a evidențiat primarul. Șeful executivului local nu a putut preciza încă suma exactă cu care vor fi sprijiniți cei care au rămas beneficiari izolați ai sistemului centralizat de termoficare. „Probabil că vom acorda un ajutor de urgență de 10 milioane de lei vechi de la Primărie, astfel încât să se poată achiziționa un aparat pentru încălzire” a avansat Ion Lungu, punând în vedere că poate fi vorba și despre echipamente electrice, întrucât, începând de anul trecut, Guvernul sprijină financiar și familiile cu venituri mici care își încălzesc locuința pe baza consumului de energie electrică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: