S-a încheiat ultima etapă de admitere în învățământul liceal, profesional și tehnic

Oferta de școlarizare nu a fost acoperită 100% nici anul acesta

Ultima etapă de admitere a elevilor din județul Suceava în învățământul liceal, profesional și tehnic s-a încheiat, peste 7800 de elevi fiind înscriși la toate aceste forme de învățământ, a informat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava.
 

Situația prezentată ieri de IȘJ arată că oferta de școlarizare nu a fost acoperită sută la sută nici la învățământul liceal, nici la cel profesional. Astfel, 5952 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris în licee, profilurile real, uman, tehnologic și vocațional, în care au fost disponibile 6496 de locuri, ceea ce înseamnă o acoperire de 91,62%. În învățământul profesional și tehnic de doi ani s-au înscris 727 de elevi, fiind ocupate 66,58% de locuri din totalul de 1092. La această formă de învățământ vorbim despre elevi care au urmat clasa a IX-a la liceu și doresc să se specializeze într-o meserie, timp de doi ani. În învățământul profesional și tehnic de trei ani s-au înscris 1133 absolvenți de gimnaziu, fiind ocupate 76,87% din cele 1474 locuri. Pe ansamblu, în învățământul profesional și tehnic, gradul de ocupare a locurilor scoase la admitere este de 72,48%. IȘJ Suceava estimează că în anul școlar 2014-2015 vor fi 119824 elevi, la toate nivelurile de școlarizare – preprimar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal. Dar efectivele reale de elevi vor fi cunoscute abia de la începerea anului de învățământ, după ce vor fi comunicate de școli.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: