La nivelul județului

În jumătate de an, numărul asistaților social a crescut cu 1.135 de beneficiari

> Bani au primit 231.123 de persoane, ceea ce ar însemna cu mult peste o treime din populația județului Suceava > Pe de altă parte, de precizat este că o persoană singură sau o familie poate avea parte, în același timp, de mai multe tipuri de prestații sociale
 

Suma de 135,9 milioane de lei s-a achitat, în primele 6 luni ale anului 2014, în județul Suceava, cu titlu de prestații sociale, face public Agenția Județeană de Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS), printr-o informare în care se arată că beneficiare au fost nu mai puțin de 231.123 de persoane. Conform informării, la finele semestrului întâi al anului în curs, în evidența instituției se aflau în plată 147.010 de alocații de stat pentru copii, 1.100 de alocații de plasament, 13.622 de alocații pentru susținerea familiei, 4.853 de indemnizații pentru creșterea copilului, 817 stimulente pentru creșterea copilului și 6.889 de ajutoare sociale, potrivit Legii venitului minim garantat. De asemenea, au primit sprijin financiar pentru încălzirea locuinței 6.243 de locuitori ai județului, prin mijlocirea a AJPIS acordându-se și două ajutoare pentru refugiați. De remarcat este faptul că atât totalul plăților, cât și numărul beneficiarilor prestațiilor speciale sunt în creștere. Astfel, pe întreaga durată a anului trecut, către cei în drept s-a achitat suma de 183,8 milioane de lei, numărul asistaților social fiind de 219.988 de persoane, respectiv cu 11.135 mai mic decât cel de la sfârșitul primului semestru al lui 2014. „Prestațiile sociale se încadrează în rândul măsurilor de redistribuire financiară destinate persoanelor sau familiilor care întrunesc condițiile de eligibilitate prevăzute de lege, iar serviciile sociale reprezintă ansamblul complex de măsuri și acțiuni realizate pentru a răspunde nevoilor sociale ale persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunităților, în vederea prevenirii și depășirii unor situații de dificultate, vulnerabilitate ori dependență, pentru creșterea calității vieții și promovarea coeziunii sociale” se precizează în informarea AJPIS Suceava. După recensământul din 2012, populația județului nu depășea 614.451 de locuitori, ceea ce ar presupune că, peste o treime din locuitori sunt beneficiari ai plăților de asistență socială. Pe de altă parte, este obligatorie și mențiunea că o persoană singură sau o familie formată din soț/soție, cu unu sau mai mulți copii aflați în întreținere, poate avea parte, în același timp, de mai multe tipuri de indemnizații sau ajutoare financiare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: