Treaba ei…

Schimbau replici de la unul către celălalt, încercând să puncteze decisiv, ca într-un meci de tenis. Eram arbitru de circumstanță și tocmai acesta era subiectul, tenisul, sau, mai exact spus, performanțele Simonei Halep. Unul miza pe serviciile pe care le aduce țării sportiva și pe emoțiile benefice pe care i le procură ea atunci când câștigă și urcă în ierarhii, de parcă ar fi chiar el în teren (sau măcar în tribune), de parcă l-ar ridica și pe el în clasamentele acelea. Celălalt, neignorând (cu totul…) succesele sportivei, dădea din mână ca și cum ar fi vrut să alunge o ființă nedorită pe teren, totodată străduindu-se să rămână la fileu ferm pe poziție: treaba ei, succesul ei, banii ei!; cu ce să mă-ncălzească pe mine?
 

L.D. CLEMENT

Mai ales acum, dintr-un punct de vedere, rețin ideea cu „treaba ei”, afacerea ei. Victorioasă, dar și înfrântă (plus accidentată). Fiindcă n-ar fi bine să pierdem din vedere că e vorba despre un sport nu numai foarte solicitant fizic și psihic, ci și foarte scump. Bunăoară, la un moment dat, familia Halep a trebuit să-și vândă propria afacere pentru a avea suficienți bani de investit în Simona. Nu știu cât o costă antrenorul (de fapt, toată echipa tehnică și medicală din preajmă, chiriile terenurilor și plata partenerilor de antrenament ș.a.m.d.), însă îmi amintesc că, înainte de a intra în marile afaceri (deci a avea fonduri pentru ele), un Ion Țiriac l-a antrenat pe Guillermo Villas, iar apoi a fost managerul lui Boris Becker; iar Halep trage spre performanțe similare… Estimp, spre popularul fotbal românesc se îndreaptă, cam la toate nivelurile, fonduri considerabile din bani publici. Cu care un jucător de tenis nici ca junior nu prea are treabă, tenisul e numai treaba lui.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: