Pentru câteva ore

Suceava a devenit Veneția de Moldova

Oricât de mult țin locuitorii municipiului reședință de județ la orașul în care își duc traiul zi de zi, se văd uneori nevoiți să recunoască faptul că are anumite particularități care „îi sporesc” frumusețea, iar lor plăcerea de trăi în capitala județului.
 

Ultimul exemplu în acest sens a fost oferit pe parcursul zilei de ieri, când o ploaie puternică, anunțată de mult timp de meteorologi, s-a abătut și asupra Sucevei, după ce ploile și-au făcut de cap cu o zi înainte în nu mai puțin de 22 de județe din țară (aflate sub cod galben de ploi și vijelii). Câteva minute de precipitații, ceva mai semnificative, au fost suficiente să transforme străzile în albii pentru râurile formate ad-hoc în funcție de pantele din fiecare cartier, iar canalizarea suceveană să demonstreze, încă o dată, incapacitatea administrației publice locale de a verifica lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere efectuate în urmă cu doar doi ani de zile, pentru care s-au achitat sume importante de bani din bugetul propriu și din fonduri europene. Bineînțeles că, din cauza calității acestor lucrări, mai toate canalele au refulat pe raza întregului municipiu, făcând și mai dificilă deplasarea celor câțiva pietoni care erau nevoiți să se deplaseze pe jos și care au fost nevoiți „să înoate” în apropierea fiecărui trotuar pentru a putea ajunge undeva unde să fie stropiți „cu spirit de răspundere” de șoferi dintre cei care nu au avut niciodată cei șapte ani de acasă și au găsit o nouă formă de distracție în a vedea care dintre ei reușește să ude mai tare și mai mulți pietoni dintr-o singură trecere în viteză. Astfel, cei mai pesimiști dintre locuitori s-au gândit serios și și-au jurat încă o dată că vor emigra cu prima ocazie într-o țară din vestul Europei. Dar cei mai optimiști s-au mândrit că pentru câteva ore capitala județului, Suceava, a fost Veneția Moldovei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: