Consilierii locali nu vor „cultură în centru”

Municipiul Suceava nu s-a mai asociat cu Fundația „Rossi” în vederea derulării proiectului „Cultură în centru”. Proiectul de hotărâre a fost respins în ședința ordinară a Consiliului Local, parteneriatul, care trebuia să fie valabil în intervalul 1 iulie – 31 august, neîntrunind numărul de voturi necesar pentru a trece.
 

Primăria urma să participe în proiect cu 20.000 de lei, sumă alocată de la bugetul local. „Necesitatea realizării acestui proiect se datorează, în primul rând, dorinței de promovare a valorilor culturale și amenajării unui spațiu public situat în centrul municipiului Suceava, pentru susținerea manifestărilor culturale și artistice în aer liber”, le-a spus aleșilor locali, în prealabil, primarul Ion Lungu, autorul inițiativei legislative. Potrivit proiectului, în centrul municipiului Suceava erau prevăzute, în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 18, o serie întreagă de manifestări culturale. Conform organizatorilor, acestea ar fi constat în concerte de muzică clasică, muzică ușoară, expoziții de desen și de caricatură. Potrivit expunerii de motive la proiectul de hotărâre, seria de evenimente se adresa publicului sucevean, prin aducerea acestuia în contact cu creația artistică contemporană, cât și prin conștientizarea lui cu privire la potențialul deosebit pe care îl au artiștii suceveni, cadre didactice și elevi, alături de alte valori locale. Scopul proiectului îl reprezintă promovarea valorilor culturale locale, invitați să țină spectacole fiind artiști suceveni, cadre didactice și elevi ai Colegiului de artă „Ciprian Porumbescu”. Obiectivul principal al proiectului constă în asigurarea unui cadru adecvat de exprimare artistică, în vederea promovării valorilor locale culturale, dar și a municipiului Suceava, ca promotor al acestor valori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: