După o perioadă de stagnare

Revine interesul pentru construirea de locuințe

> În primul trimestru, numărul autorizațiilor eliberate a crescut cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut > Județul Suceava deține 32% din autorizările de construire acordate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est
 

Conform datelor făcute publice de Direcția Județeană de Statistică, în luna martie 2014, în județul nostru au fost eliberate 181 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale. În conformitate cu sursa amintită, numărul acestor autorizații a înregistrat o creștere cu 52,1% comparativ cu luna anterioară. De remarcat este că, în raport cu luna martie a anului 2013, după o perioadă de regres, numărul cererilor de autorizare pentru construirea de imobile rezidențiale a sporit cu 25,7%. Datele Direcției Județene de Statistică arată că, din totalul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate în luna martie 2014, 25,4% au fost acordate pentru „constructorii” din mediul urban, iar 74,6% pentru cei din mediul rural. În luna martie 2014, în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, județul Suceava deține 32% din numărul de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, fiind urmat de județele Iași, cu 23,7%, Neamț (13,5%), Bacău (12,9%), Botoșani (9,0%) și Vaslui (8,9%). În județul Suceava s-au înregistrat 5,6% din numărul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale acordate la nivel național, în țară fiind evidențiate 3.207 de autorizări pentru ridicarea de locuințe. În intervalul 1 ianuarie – 31 martie 2014, în județ s-au eliberat 381 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 7% mai multe comparativ în aceeași perioadă din anul 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: