La Conferința Națională de Educație de la USV

„Incursiuni didactice în dinamica educațională”

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în organizarea departamentului de specialitate cu profil psihopedagogic din cadrul Facultății de Științe ale Educației, a avut loc cea de-a III-a ediție a Conferinței Naționale de Educație, cu tema „Incursiuni didactice în dinamica educațională”.
 

Manifestarea s-a adresat cu precădere studenților, masteranzilor care au urmat și urmează modulul psiho-pedagogic, dar și acelora care deja predau la catedră diferite discipline din aria curriculară (istorie, geografie, fizică, economie), după cum am aflat de la lect. univ. dr. Marius Costel Eși, unul dintre organizatori și, totodată, moderatorul manifestării. Dintre cei care au fost invitați să-și prezinte, la pupitru, studiile din sfera disciplinelor conexe psihopedagogiei, amintim „Rolul educației ecologice în revigorarea moralității actuale” – studiu de caz al studentului Ștefan Andrieș, specializarea Geografia mediului, USV; ing. dr. Tiberiu Octavian Cujbă, cu tema „Didactica versus paradigmele curricumului”, „Relația teoretic-practic în pregătirea elevilor/studenților din învățământul economic” a masterandelor Alexandrina Anca Coțovanu și Daniela Melinte de la F.S.E.A.P. din cadrul USV. Conferențiarii – studenți, masteranzi ori profesori – și-au prezentat temele însoțite de prezentări interactive Power-Point. Manifestarea a beneficiat de prezența prof. univ. dr. prorector Mihai Dimian, de la Facultatea de Inginerie Electrică, conf. univ. dr. Otilia Clipa, decanul Facultății de Științele Educației, conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan, lector dr. Ioan Maxim, tot de la Științele Educației, care, în alocuțiunea sa, a specificat că asemenea manifestări reprezintă în fapt o pregătire continuă pentru viitorul învățământului românesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: