La Varșovia

Câștigătorii Premiilor internaționale 112 au fost onorați pentru contribuția lor la salvarea de vieți

> La 10 ani de la prima convorbire prin numărul 112, Serviciul de Telecomunicații Speciale a primit Premiul european pentru cea mai bună reformă în Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență > Premiile europene 112 pot fi considerate „Oscarul în domeniul serviciilor de urgență” și recompensează performanțele remarcabile în acest domeniu
 

România, prin Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), a primit Premiul european pentru cea mai bună reformă în Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 (SNUAU). Această importantă distincție recompensează devotamentul, implicarea și performanțele obținute de către STS în promovarea și dezvoltarea SNUAU. S-au înscris participanți din toată Europa, candidaturile acestora fiind analizate de o comisie de experți independenți, înainte de a primi votul membrilor Asociației Europene a Numărului de Urgență (EENA). Juriul internațional a apreciat că Serviciul de Telecomunicații Speciale a dezvoltat sistemul 112 într-o manieră eficientă, luând în calcul atât rezultatele tehnice, cât și pe cele operaționale cu impact major asupra calității serviciilor și a siguranței cetățenilor. La acest eveniment au fost aproximativ 350 de participanți, reprezentanți ai serviciilor de urgență, organizații internaționale, oficiali ai instituțiilor europene, furnizori de soluții, care au susținut și au recunoscut excelența în domeniul serviciilor de urgență din Europa. Au mai fost acordate și alte distincții pe diferite categorii. „Ceremonia premiilor europene 112 din acest an poate fi considerată «Oscarul în domeniul serviciilor de urgență». Câștigătorii ne-au demonstrat că, împreună, avem capacitatea de a construi o societate mai sigură și că putem stabili un standard ridicat în domeniul serviciilor de urgență din întreaga lume” a declarat Demetrios Pyross, președintele Consiliului Consultativ al EENA. Acesta este cel de-al patrulea premiu european 112 obținut de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), după cele din 2009 și 2013, pentru cele mai bune campanii de educare – informare și cel din 2011 pentru salvare remarcabilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: