Asociația GAL Sucevița – Putna

Evaluare a stadiului implementării Planului de dezvoltare locală

Asociația GAL Sucevița– Putna a organizat, miercuri, 19 martie, la „Hanul Voievozilor” din Horodnic de Sus, o conferință de presă la nivel local, în cadrul proiectului „Plan de dezvoltare locală GAL Sucevița – Putna”.
 

Conferința a reunit 47 participanți, parteneri publici și privați, depunători de proiecte din cele 15 comune ale microregiunii: Arbore, Brodina, Burla, Cacica, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Iaslovăț, Mănăstirea Humorului, Marginea, Poieni Solca, Putna, Straja, Sucevița, Ulma, Volovăț și orașul Solca, reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare (Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Suceava, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Piraeus Bank), reprezentanți ai Grupului de Acțiune Locală Ținutul Bucovinei, membrii consiliului director și membrii unității de implementare. Demersul organizatorilor a vizat informarea publicului cu privire la programul LEADER, activitățile Asociației GAL Sucevița – Putna desfășurate în primul an de implementare (martie 2013 – martie 2014), analiza stadiului implementării Planului de dezvoltare locală prin evidențierea proiectelor depuse, selectate și contractate. În cuvântul de deschidere, dna Doina Iacoban, în calitate de președinte al Asociației GAL Sucevița – Putna, a prezentat global stadiul implementării Planului de dezvoltare locală. Astfel, din cei 2.550.000 euro disponibili prin proiect, în urma organizării de către GAL Sucevița – Putna a două sesiuni de depunere proiecte în iulie – august 2013, respectiv noiembrie 2013 – ianuarie 2014, s-au selectat și transmis către OJPDRP Suceava în total 35 proiecte, cu o valoare a ajutorului public nerambursabil de 2.329.216 euro, reprezentând 91,34% din valoarea totală a strategiei. Din cei 35 de solicitanți, 17 au semnat până în prezent contractele de finanțare, în valoare totală de 1.119.393 euro, reprezentând 43,89% din valoarea totală a strategiei. Celelalte cereri de finanțare se află în evaluare la CRPDRP Iași. Ulterior, au luat cuvântul dl Cătălin Tomasciuc, responsabilul administrativ al Asociației GAL Sucevița Putna, care a prezentat activitățile unității de implementare în primul an contractual și propunerile pentru activitățile următoare, dl Adrian Popescu, vicepreședintele asociației, dna Ica Apăvăloaie, din partea FNGCIMM, care a asigurat solicitanții de tot sprijinul instituției pe care o reprezintă, și dna Dănuț Gabriela, reprezentant al OJPDRP Suceava. „Mulțumim tuturor participanților și așteptăm să ne revedem la momentul bilanțului celui de-al doilea an contractual, într-o atmosferă la fel de plăcută, cu mai multe realizări” a declarat dna Doina Iacoban.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: