Pentru susținerea sportului sucevean

A treia tentativă de aprobare a banilor

> Pentru a înlătura blocajul, primarul Ion Lungu va propune alocarea unui supliment de 40.000 de lei de la Fondul de rezervă > „Sper să o putem aproba, pentru că toate ramurile sportive au mare nevoie de acești bani”, a reliefat șeful executivului
 

Ion Lungu

Aleșii locali suceveni au, astăzi, o a treia tentativă de aprobarea a fondurilor destinate finanțării, în 2014, a activității ramurilor sportive din municipiul Suceava. Ședința este convocată de către primarul Ion Lungu și survine dezbaterilor de vineri, ținute în cadrul Comisiei pentru sport a Consiliului Local. Reamintim că, luni, pe 3 martie, adică exact cu o săptămână în urmă, consilierii PDL convocaseră o întrunire de „îndată”, însă, pe motiv de „orgolii politice” – așa cum avea să susțină primarul Lungu –, aleșii USL au boicotat-o, refuzând să participe la aceasta. De altfel, pentru siguranța întrunirii cvorumului, șeful executivului declarase că va convoca personal următoarea ședință a legislativului. Față de ce s-a întâmplat până acum, noutatea constă că pe masa aleșilor va ajunge o propunere de suplimentare cu 40.000 de lei a fondurilor de 2,5 milioane de lei prinse inițial în bugetul local pentru finanțarea din fondurile publice destinată susținerii ramurilor sportive. Șeful municipalității a arătat că banii vor fi luați din Fondul de rezervă al bugetului, astfel încât să fie acoperite solicitările suplimentare făcute de consilieri în „ordinara” de la finele lui februarie. Cu toate că înaintea acesteia avuseseră loc mai multe runde de consultări între primarul Lungu și consilierii locali, aleșii tot nu reușiseră să ajungă la un consens. Lucru văzut în cadrul ședinței, în care alesul PNL, Corneliu Vornicu, șeful Comisiei pentru sport, a venit cu propunerea tăierii de fonduri de la echipa de handbal C.S. „Universitatea” și distribuirea banilor către ramuri mai slab finanțate sau care nu au fuseseră prinse deloc în program. „Vrem să deblocăm finanțările pentru sport. Așa cum am mai spus, repartizarea este întârziată, de aceea sper să o putem aproba, pentru că toate ramurile sportive au mare nevoie de acești bani”, a reliefat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: