Din cauza intervențiilor în subteran

Zeci de artere din Suceava, cu restricție de trafic

> Străzile pentru care au fost eliberate avize de săpături sunt în număr de 101, până acum fiind terminate și predate lucrările de pe 20
Lunile martie și aprilie aduc restricții în traficul auto pe zeci de străzi din municipiul Suceava, a anunțat primarul Ion Lungu.
 

Cele mai multe sunt din cartierul Ițcani, însă și din zona Parcului Cetății de Scaun, intervențiile pe arterele în cauză făcând parte din proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și rețelelor de canalizare în cadrul POS – Mediu. Întrucât deja s-au înregistrat reclamații cu privire la disconfortul creat, Lungu a făcut apel la suceveni să dea dovadă de înțelegere, precizând că va face tot posibilul ca firmele constructoare „să fie scoase cât mai repede” de pe străzile din program. „Să nu uităm că este un proiect care, în unele zone, precum Ițcani, aduce în premieră apa și canalizarea. Este clar că se provoacă disconfort, dar trebuie să înțeleagă și cetățenii că proiectul este unul de interes public, pe multe dintre străzile de pământ neputându-se trece la asfaltare fără a se amenaja rețele de apă și canalizare” pune în vedere primarul. Lungu a dat ca exemplu ceea ce s-a petrecut pe strada „Mihail Sadoveau”, pe care trebuia să se facă lucrări la rețele în urmă cu 10 ani. Însă riveranii s-au împotrivit pe motiv că, dată fiind lățimea mică a arterei, nu mai puteau circula cu autoturismele. În perioada 4 martie – 30 aprilie, străzile pe care nu se va putea circula în voie cu mașina sunt: Constantin Moraru, Pictor Constantin Calancea, Socului, Frasinului, Decebal, Dragomirna, Zamca, Mihail Sadoveanu, Lascăr Luția, Petru Rareș, Ioan Păun Pinciul, Aurel Vlaicu, Depo-ului, Alexandru Voievidca, Lipoveni, Petru Comănescu, Izvoarele Cetății, Șipotului, Mihai Șeptilici, Micșunelelor, Mihail Kogălniceanu, Tăbăcarilor și Stadionului. În total, străzile pentru care au fost eliberate avize de săpături sunt în număr de 101, până acum fiind terminate și predate lucrările de pe 20 de artere. La această dată se intervine pe 81 de străzi, 37 având avize de săpături până la finele lunii martie, iar alte 44, până la sfârșitul lui aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: