Simulanții

A trecut evaluarea națională, iar rezultatele sunt cele care sunt. Într-o părere, mai bune în județul nostru (dacă 55% elevi cu medii peste 5 ar însemna chiar că sunt bune), dezastruoase, catastrofale însă, așa cum au fost deja apreciate, la nivelul țării. Ministerul de resort informa că scopul acestui exercițiu național a fost aducerea în atenția elevilor și a profesorilor acestora „situația reală” privind stadiul pregătirii, cu relativ puțină vreme înaintea adevăratei evaluări. Dar privit din perspectiva rezultatelor în ansamblul lor, s-ar putea spune că exercițiul – considerat a fi accesibil în conținutul său – a eșuat, fiindcă majoritatea evaluaților de circumstanță s-au prezentat doar în calitate de simulanți.
 

L.D. CLEMENT

O urmare este că ministerul, inspectoratele etc. deja se pregătesc „să ia măsuri pe verticală”. Vor fi fiind, poate, și printre dascăli oarece simulanți, dar cum vor ajunge aceste măsuri până la cei din urmă și, de fapt, cei dintâi beneficiari, elevii, e dificil de calculat. Sau ce pricep din și, eventual, cum vor percuta părinții loazelor după o așa lecție. Nu cumva vor fi fiind chiar ei veriga lipsă, absenții și cei mai mari simulanți ai acestui exercițiu care, pe undeva, are chiar aspect de largă evaluare socială? Fiindcă prin elevii din bănci s-a pus pe cântar și atitudinea familiei față de educație. Iar dacă importanța școlii va fi fiind ignorată azi de aproximativ jumătate dintre părinții cu elevi aflați în pragul virtual al unui liceu ar fi foarte grav: sub ochii noștri cresc simulanții de mâine!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: