Primarul Lungu va da, și în acest an, cu măturoiul prin oraș

> Ținând cont de campania electorală pentru europarlamentare, edilul-șef și-a exprimat speranța că la măturat vor participa și unii politicieni, la fel cum au făcut-o și cu prilejul alegerilor locale din urmă cu 2 ani
 

Campania „Toți pentru curățenia orașului” a debutat, deja, în municipiul Suceava, cu prima etapă, cea a îndepărtării gheții, cu eliberarea rigolelor de antiderapant, greblarea spațiilor verzi, măturarea manuală a trotuarelor, adunarea deșeurilor, igienizarea eurocontainerelor și desființarea depozitelor de gunoi necontrolate – face cunoscut șeful administrației locale, Ion Lungu. El precizează că, personal, va ieși la măturat, împreună cu muncitorii operatorului de salubritate Rosal Grup, la fel cum, de altfel, a procedat în toți cei 10 ani de când este la conducerea executivului. „Voi participa și în acest an, pentru al zecelea an consecutiv, însă nu din populism, din demagogie, ci din dorința de a da un semnal de responsabilitate civică. Pentru că nu este rușine ca să pui mâna pe măturoi, ca să faci curățenie în oraș sau în fața blocului” a arătat primul gospodar al Sucevei. În etapa a doua, derulată în intervalul 10 martie – 18 aprilie, cea destinată pregătirii municipiului pentru sărbătorile de Paște, echipele Rosal și cele de la Domeniu Public vor interveni, succesiv, în toate cartierele. Lungu a precizat că ultima săptămână a campaniei este rezervată unităților de cult, care „vor fi pregătite așa cum se cuvine pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului”. În acțiunile de înfrumusețare vor fi angrenate asociațiile de proprietari, însă acestea nu vor mai primi material săditor, la fel ca altădată. Gardurile vii vor fi completate, iar arbuștii vor fi sădiți de lucrătorii de la Direcția Domeniului Public, deoarece, spune edilul-șef, în anii anteriori, „respectivul material săditor era valorificat în altă parte”. În anumite zone, atrași în campanie alături de Primărie vor fi și elevii din unitățile școlare de pe raza orașului, precum și angajații de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu ori din alte instituții publice. Una dintre ținte este și Parcul dendrologic Șipote, aparținând de Ocolul Silvic Pătrăuți, dar care se află preajma centrului Sucevei și care suferă cronic de pe urma lipsei de salubritate. Primarul și-a exprimat speranța că, ținând cont de campania electorală pentru europarlamentare, la măturat vor participa și unii politicieni, la fel cum aceștia au făcut-o și cu prilejul alegerilor locale din urmă cu 2 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: