Președintele vrea „instabilitate politică”

Prin solicitarea făcută premierului Victor Ponta, președintele Traian Băsescu joacă la cacealma, a apreciat ieri vicepreședintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD Ovidiu Donțu, făcând referire la scrisoarea trimisă de șeful statului primului-ministru al României, cu mai puțin de două ore înaintea votului din Parlament pentru învestitura Guvernului Ponta 3, în care acesta i-a solicitat șefului executivului să ceară aprobarea senatorilor și deputaților pentru programul de guvernare.
 

În opinia lui Donțu, prin propunerea ca Guvernul să-și angajeze răspunderea pe un nou program de guvernare, președintele dorește doar continuarea instabilității politice și să acorde opoziției șansa de a depune o moțiune de cenzură. „În primul rând, președintele a recunoscut că premierul nu trebuia să demisioneze pentru că nu-l obligă Constituția” a spus Donțu. Totodată, senatorul PSD a arătat că scrisoarea lui Traian Băsescu face referire la atribuțiile sale în calitate de mediator în timp ce Parlamentul a fost sesizat să învestească o nouă structură a Guvernului. „Președintele vorbește de lucruri diferite. Noi vorbim de mere, el vorbește de pere” a spus Donțu. Parlamentarul social-democrat a mai declarat că Traian Băsescu nu dorește decât continuarea instabilității. „Dorește să aducă lucrurile în situația de a continua instabilitatea politică și să permită opoziției să depună o moțiune de cenzură pe procedura de angajare a răspunderii. De fapt, președintele continuă campania electorală și vrea o instabilitate politică care însă s-ar regla prin procedura parlamentară” a spus Donțu. El a mai declarat că Parlamentul a dat un vot pe programul de guvernare, iar noua structură guvernamentală și l-a însușit. „Președintele este conștient că nu are ce face și încearcă o cacealma. El știe decizia CCR care îl obligă să învestească miniștrii votați în Parlament și că dacă tărăgănează această învestire este o încălcare gravă a Constituției, ceea ce i-ar putea produce mari neplăceri” a mai spus Ovidiu Donțu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: