La Olimpiada de limba polonă maternă

16 elevi de gimnaziu și liceu selectați pentru faza națională

Olimpiada de limba polonă maternă s-a desfășurat sâmbăta trecută, la CN „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, fiind selectați, pentru faza națională, 16 elevi de gimnaziu și liceu din județul Suceava.
 

Dintre cei 16 elevi de la gimnaziu participanți la „județeană”, 7 elevi s-au calificat pentru etapa națională ce va avea loc în aprilie. Patru dintre ei sunt de la Școala Gimnazială din Poiana Micului – Adrian Volosciuc, Cristina Drozdec, Tereza Lehotchi, Iuliana Ingiovschi, fiind îndrumați de prof. Anelia Volosciuc. Ceilalți trei învață la Școala Gimnazială din Solonețu Nou – Cristian Halitchi, Filip Ziebonka și Claudia Curuț, prof. coordonator Teresa Biala. La faza județeană a acestei olimpiade au participat și 11 elevi de la liceu, iar 9 dintre ei vor participa la etapa din 17-19 martie 2014, când vor fi evaluați de o comisie formată din profesori din Polonia, membri ai Comisiei centrale de evaluare din Polonia. Un singur elev este de la CN „Petru Rareș” – Monica Balac, prof. Tomasz Koluszewski, ceilalți elevi provin de la CN „Alexandru cel Bun” Gura Humorului. Ei sunt Agneșka Cohut, Maria Drosceac, Karolina Drozdek, Bozena Iurișec, Iuliana Lurasec, Agata Petrovschi, Monica Revai și Cristian Zielonka, îndrumați de prof. Aneta Buzuk. Potrivit inspectoarei pentru limba polonă maternă, prof. Cristina Albu, elevii de la gimnaziu au susținut doar o probă scrisă, elevii de liceu având și o probă orală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: