Finanțarea sportului sucevean a intrat în prelungiri

> Programul fondurilor nerambursabile acordate din bugetul local a căzut la vot din cauza propunerii privind diminuarea sumei prevăzute pentru handbal > „Întrucât sunt presiuni din partea celor care au nevoie de acești bani, vom avea o ședință extraordinară pe 13 martie” a precizat primarul Ion Lungu
CL Suceava a amânat aprobarea Programului anual al finanțărilor nerambursabile din fonduri publice, pentru anul 2014. Proiectul de hotărâre a căzut la vot după ce consilierul PNL Corneliu Vornicu a propus tăierea a 200.000 de lei din suma propusă pentru handbalul universitar și îndreptarea acestor bani spre fotbalul de Liga a II-a. De asemenea, Vornicu a propus diminuarea de fonduri de la o serie de ramuri sportive și prinderea de sume pentru altele, care erau excluse din proiect, precum dansul tematic, șahul, înotul și tenisul de masă. Întrucât deja ramurile sportive din municipiul Suceava suferă de pe urma lipsei de finanțare, o ședință extraordinară se va ține cel mai târziu pe 13 martie. „Întrucât sunt presiuni din partea celor care au nevoie de acești bani, vom avea o ședință extraordinară pe 13 martie, dacă nu mai repede” a precizat primarul Ion Lungu.
 

Primăria Suceava

În total, în cadrul programului anual al finanțărilor nerambursabile, din bugetul local se vor disponibiliza 2,7 milioane de lei, spre activitățile sportive urmând a fi îndreptat grosul, adică 2,5 milioane de lei. Astfel, fotbalul și handbalul vor lua, fiecare, câte 1 milion de lei. În cazul celorlalte ramuri sportive, în număr de 13, rămâne disponibilă suma de 500.000 de lei, pentru rugbi prevăzându-se 150.000 de lei, iar pentru volei, 100.000 de lei. Conform programului inițial, de 40.000 de lei ar urma să aibă parte tenisul de câmp, de 35.000 de lei, tirul sportiv, iar câte 30.000 de lei ar putea lua hocheiul, boxul și baschetul. Pentru atletism este prevăzută suma de 25.000 de lei, iar pentru lupte, canotaj și cupa bugetarilor la fotbal, câte 15.000 de lei de fiecare ramură. Ciclismul are la dispoziție 10.000 de lei, iar darts (aruncarea săgeții), 5000 de lei. La capitolul „social” sunt prevăzute fonduri de doar 25.000 de lei Cultura și educația pot beneficia de alocări de 177.200 de lei, cea mai mare sumă, de 100.000 de lei, urmând a ajunge la Fanfara municipiului Suceava. Ansamblurile folclorice de copii și tineret se vor alege cu 30.000 de lei; activitățile recreative pentru copii și tineret, cu 13.500 lei; activitățile educative pentru copii și tineret, cu 10.000 de lei; tipărirea de cărți – 8.700 de lei; achiziția de cărți – 5.000 de lei; activitățile pentru copii în vederea conservării tradițiilor populare – 5.000 de lei; arta și vernisajele – 5.000 de lei. La capitolul „social” sunt prevăzute fonduri de 25.000 de lei, destinate activității recreative pentru bătrânii aflați în situații de risc și marginalizare. Potrivit legii nr. 350/2005, finanțările nerambursabile din fonduri publice pot fi alocate pentru activități non-profit de interes general. Conform Regulamentului aprobat în ședința de ieri a CL, finanțările nerambursabile se acordă persoanelor fizice și persoanelor juridice fără scop patrimonial, de drept privat, cu domiciliul în municipiul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: