Potrivit Alianței Sindicatelor din Învățământ

Cadrele didactice care participă la simulări sunt nemulțumite că muncesc mult și nu sunt plătite

Membrii Alianței Sindicatelor din Învățământ (ASI) și-au exprimat ieri nemulțumirea față de volumul „foarte mare” de muncă depus de cadrele didactice participante la simulările probelor scrise ale bacalaureatului, mai ales că ele nu sunt plătite.
 

ASI dorește o reanalizare a modului de desfășurare a simulărilor celor două examene naționale, evaluarea națională la clasa a VIII-a și bacalaureatul, întrucât consideră că „nu au o finalitate”, deoarece notele nu sunt trecute în catalog. Președintele ASI, prof. Giani Leonte, a explicat că personalul didactic care predă disciplinele la care se organizează simularea probelor de bacalaureat este obligat să evalueze lucrările scrise ale elevilor fără a fi plătit pentru această activitate. „O altă nemulțumire este determinată de faptul că nu există o finalitate a acestor simulări, în condițiile în care aceste lucrări scrise, deși sunt corectate și sunt notate de evaluatori, nu au valoarea unei teze, nefiind trecute în catalog, astfel încât elevii nu sunt interesați de rezultatele obținute la acestea, ceea ce explică, în mare parte, eșecul simulărilor. Considerăm că ar trebui reanalizate aceste simulări ale evaluărilor naționale, pentru elevii de clasa a VIII-a, și a examenului de bacalaureat, astfel încât notele obținute la aceste simulări să fie trecute în catalog ca note de la teze, pentru disciplinele respective, numai în acest fel realizându-se cointeresarea elevilor pentru simulări, dar și eficientizarea activității cadrelor didactice” a declarat Giani Leonte. El a mai spus că personalul didactic este nemulțumit și de calendarul și metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, pentru anul școlar 2014-2015, deoarece cadrele didactice trebuie să lucreze și sâmbăta, între orele 8-13, la activitățile prevăzute în calendar, fără a fi plătite și fără a avea dreptul la o zi liberă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: