„Acțiunea de stabilire a delimitării dintre județele Suceava și Botoșani nu rezolvă problema proprietății”

Reprezentanții comisiilor județene de fond funciar din prefecturile Suceava și Botoșani s-au întâlnit, ieri, la Suceava pentru a discuta despre delimitarea administrativ-teritorială dintre județe, cât problemele legate de aplicarea legilor fondului funciar pe teritoriul comunelor Hănțești din Suceava și Vârfu Câmpului din Botoșani.
 

Potrivit Prefecturii Suceava, din cauza succesiunii legilor de fond funciar de după 1990, aproximativ 208 ha din comuna Vârfu Câmpului din județul Botoșani au fost obiectul emiterii a două serii de titluri de proprietate, emise pe rând de comisiile județene din cele două județe. Astfel, s-a ajuns la situația în care chiar dacă suprafețele de teren sunt în posesia unor locuitori ai comunei Hănțești, cu titluri emise de către comisia județeană Suceava în anii 1991 – 1992 în baza Legii 18/1990, pe aceeași suprafață comisia județeană Botoșani a emis titluri de proprietate în anii 2000 – 2001, în baza Legii 1/2000. O parte din acest teren a fost cumpărat de o firmă de la cei ce dețin titluri de proprietate emise de comisia din Botoșani, iar proprietarii suceveni sunt în litigiu de mai mulți ani cu această firmă. În urma discuțiilor, reprezentanții județelor Suceava și Botoșani consideră că o posibilă soluție ar putea veni din identificarea unui teren aflat în administrarea Agenției Domeniilor Statului, care să fie pus la dispoziția proprietarilor din Botoșani. Însă trebuie ca până săptămâna viitoare echipele de specialiști din cele două județe să se deplaseze la fața locului și să identifice în detaliu parcelele și suprafețele pentru care există dublă reconstituire. „Acțiunea de stabilire a delimitării dintre cele două județe nu rezolvă problema proprietății” a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu. El a menționat că între proprietarii din județul Suceava și firma care a cumpărat terenul de la deținătorii de titluri din județul Botoșani există un litigiu, iar pentru a se evita noi conflicte și perspectiva unui lung proces, se caută o soluție administrativă legală care să mulțumească pe toată lumea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: