Banii vorbesc

Interesant subiect a deschis recent, în vederea conturării unui regulament local privind publicitatea, executivul local sucevean. Interesant și pentru că, de-a lungul vremii, s-au mai inițiat discuții în acest sens, fără să ducă și la finalități palpabile. Interesant și fiindcă de-a lungul anilor localitatea s-a confruntat cu „accidente” publicitare diverse, dintre care vă reamintesc acum doar două: un preafrumos mash care învelea aproape jumătate din fațada Casei Culturii, de pe care surâdeau desuuri de damă propuse la prețuri comode și pe care se suprapunea, în chip de falnic umeraș, imaginea „tirbușonului” Bucovinei înaripate (simboluri iconice memorabile ale unei Suceve pline de inițiative); un panou nu foarte discret, plasat între sediul primăriei și cel al universității, invitând trecătorii la nu știu ce fel de masaj senzual…
 

L.D. CLEMENT

Interesant și pentru că acum subiectul pare a fi pus exclusiv în cod politic (înainte de campaniile electorale?), poate cu trimitere la unele profile de candidați care zăceau pe margini de străzi sau la răspântii până pe la mijlocul legislaturii pentru care se bătuseră; dar poate și pentru că, la noi, între politică și afaceri se manifestă o simbioză ca la carte (dacă nu va fi și o relație de tip „parazit – gazdă”, cu roluri interschimbabile: în campanie politicul e „parazit”, după, politicul învingător devine „gazdă”). Interesant și deoarece, pe lângă alte afaceri, publicitatea e una relativ simplă și comodă, dar foarte scumpă. Iar când banii vorbesc, regulamentele de orice fel sunt cam dificil de alcătuit.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI